REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo NATO reikalų komisijos pirmininkas Vaclovas Stankevičius abejoja, ar Prezidentas Rolandas Paksas iš tiesų vyks į NATO viršūnių susitikimą birželio mėnesį. Jis teigia, kad iš privačių pokalbių matyti, jog NATO šalių veikėjai simpatizuoja Seimo pusei.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento patarėjas užsienio politikos klausimais Petras Vaitiekūnas prieš kelias savaites spaudai yra patvirtinęs, kad yra planuojamas Prezidento R. Pakso vizitas į birželio mėnesį Stambule vyksiantį NATO viršūnių susitikimą.

REKLAMA

Birželio 28-29 dienomis Stambule vyksiančiame NATO viršūnių susitikime Lietuva turėtų dalyvauti jau kaip visateisė Aljanso narė.

"Į tokius susitikimus vyksta šalies delegacija ir jai vadovauja Prezidentas. Mūsų atveju šis klausimas yra kiek subtilus, nes gerai žinome, kokie procesai vyksta Lietuvoje - Seimas ruošiasi Prezidento apkaltai. Sunku spėti rezultatą, tačiau iki birželio pabaigos gali įvykti ir nauji Prezidento rinkimai", - Eltai sakė V. Stankevičius, komentuodamas R. Pakso ketinimus birželį vykti į NATO viršūnių susitikimą.

REKLAMA
REKLAMA

Pats V. Stankevičius sakė asmeniškai neabejojąs, kad "apkaltos procesas Seimui pasiseks".

"Manau, mums, tai yra Seimui, balsų per apkaltą tikrai pakaks. Jei atsitiktų priešingai ir po apkaltos R. Paksas išliktų Prezidentu - situacija būtų nepavydėtina. Nes vis dėlto iš privačių pokalbių matyti, kad NATO šalių veikėjai simpatizuoja Seimo pusei. Todėl R. Paksui bet kuriuo atveju būtų labai sunku būti priimtam ir pripažintam Vakarų politikų sluoksniuose", - sakė V. Stankevičius.

Seimo užsienio reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas teigė, jog, viena vertus, dar gerokai per anksti svarstyti, ar Prezidentas R. Paksas vyks į NATO viršūnių susitikimą Stambule, ar ne. Kita vertus, pasak G. Kirkilo, kol kas neaišku ir kam priklausytų - Prezidentui, ar Premjerui - atstovauti Lietuvai NATO viršūnių susitikime Stambule. Ligšiolinė praktika, anot G. Kirkilo, buvo įvairi.

Antai jau dabar yra žinoma, kad į iškilmingą naujųjų NATO narių vėliavų pakėlimo ceremoniją Briuselyje, planuojamą balandžio mėnesį, bus kviečiami šalių Vyriausybių vadovai ir užsienio reikalų ministrai.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų