REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberaldemokratai siekia išsiaiškinti, ar nebuvo atskleista valstybės paslaptis ir taip pažeistas įstatymas, kai Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas pernai spalį supažindino Seimo frakcijų atstovus su slapta saugumo medžiaga. Dėl to Seimo Liberaldemokratų frakcija kreipėsi į generalinį prokurorą Antaną Klimavičių.

REKLAMA
REKLAMA

Frakcijos pareiškime generaliniam prokurorui taip pat prašoma išsiaiškinti, ar nepažeidė įstatymų ir Seimo nariai, neturėję teisės susipažinti su slapta medžiaga, bei slaptus telefoninių pokalbių įrašus transliavęs techninis darbuotojas.

REKLAMA

Liberaldemokratų frakcijos duomenimis, Seimo Pirmininkas 2003 m. spalio 30 dieną sukvietė Seimo frakcijų atstovus ir jiems visiems leido asmeniškai susipažinti su pažymoje esančia slapta informacija. Tokiu būdu, liberaldemokratų nuomone, buvo sąmoningai atskleistas slaptos VSD pažymos turinys. Tame pačiame posėdyje, anot liberaldemokratų, Seimo Pirmininkas susirinkusiuosius supažindino ir su VSD pateiktais garso įrašais. "Kai kurie Seimo frakcijų atstovai, žinodami, jog neturi teisės dirbti ar susipažinti su valstybės paslaptį sudarančia informacija, bei žinodami, kad jiems bus sudaryta galimybė su tokia informacija susipažinti, nepasišalino iš posėdžių salės ir su ja susipažino. Tai gali būti traktuojama kaip neteisėtas informacijos, kuri yra laikoma valstybės paslaptimi, įgijimas", - mano Seimo Liberaldemokratų frakcija.

REKLAMA
REKLAMA

Ši frakcija Generalinės prokuratūros prašo nustatyti, kurie iš 2003 m. spalio 30 dieną Seimo Pirmininko sušauktame posėdyje dalyvavusių frakcijų atstovų neturėjo leidimo dirbti ar susipažinti su valstybės paslaptį sudarančia informacija, bei spręsti galimos jų baudžiamosios atsakomybės klausimą.

Taip pat prašoma nustatyti, ar nebuvo pažeisti kai kurie Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymo straipsniai, kai Seimo Pirmininkas A. Paulauskas 2003 m. spalio 30 dieną pateikė valstybės paslaptimi laikomą informaciją visiems posėdyje dalyvavusiems asmenims, tarp kurių buvo ir neturėjusių teisės su ja susipažinti.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų