REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicinė Tėvynės sąjungos frakcija pranašauja Prezidentūrą tapsiant riaušių prie Seimo organizavimo štabu apkaltos Prezidentui dieną. Prezidento atstovė spaudai Jūratė Overlingienė tokias konservatorių įžvalgas vadina nediplomatiškomis ir konstatuoja, kad dialogas tarp valstybės vadovo ir Seimo narių neįvyko.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį apkaltos laukiantis Prezidentas Rolandas Paksas, tęsdamas susitikimus su parlamentarais, priėmė Tėvynės sąjungos frakcijos Seime narius. Susitikime dalyvavo frakcijos Seime seniūnas Andrius Kubilius, parlamentarai Rasa Juknevičienė, Irena Degutienė ir Artūras Vazbys.

REKLAMA

Pasak A. Kubiliaus, susitikime konservatoriai pabrėžė būtinybę Prezidentui pareikalauti iš jį remiančių politinių jėgų atsisakyti užmačių rengti apkaltos dieną manifestacijas prie Seimo.

Apie tokius ketinimus buvo užsiminta neseniai vykusiame R. Pakso šalininkų mitinge prie Tauro kalno sostinėje.

"Mes siekėme Prezidentą perspėti dėl jo vardu arba jį remiančių žmonių galimai organizuojamų riaušių įvairiuose apkaltos dienos scenarijuose. Šitoje vietoje turiu pasakyti, kad Prezidento požiūris sukėlė nerimą", - sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Anot parlamentaro, Prezidentas neįsiklausė į raginimą viešai paraginti savo šalininkus atsisakyti bet kokių ketinimų rinktis apkaltos dieną prie Seimo.

"Kiek mes suprantame, Prezidentūra bus tas štabas, kuris apkaltos dieną organizuos dideles manifestacijas prie Seimo, kurios gali baigtis tomis riaušėmis, apie kurias mes kalbėjome ir apie kurias perspėjo paskutinę savaitę JAV ambasadorius Lietuvoje, kalbėdamas apie tai, kad tik riaušės gali sustabdyti Lietuvos narystę NATO ir ES", - sakė A. Kubilius.

Prezidentas, anot A. Kubiliaus, vengė atsakyti į šį klausimą, ir "tai sufleruoja vieną atsakymą, kad Prezidentūra sieks ne tik paveikti apkaltos procesą, bet ir daug platesnius reikalus".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Šitas susitikimas bent jau man parodė, kad Lietuvai šįkart labai nepasisekė išsirinkti Prezidentą", - reziumavo po susitikimo R. Juknevičienė.

Prezidento atstovė spaudai Jūratė Overlingienė kategoriškai paneigė, anot jos, "švelniai tariant nediplomatišką" konservatorių teiginį, kad Prezidentūra taps riaušių organizavimo štabu.

J. Overlingienė taip pat pastebėjo, kad konservatorių kalbos apie galimas riaušes nėra paremtos jokiais įrodymais.

Pasak atstovės spaudai, kviesdamasis parlamentarus susitikti, Prezidentas turi vieną tikslą - ieškoti tai, kas vienija, sąlyčio taškų sprendžiant aktualiausius mūsų valstybės klausimus, tačiau šiuokart bendros kalbos nerasta.

"Dialogo su Prezidentu nebuvo", - apibendrino susitikimą J. Overlingienė.

Atstovė spaudai taip pat dar sykį pakartojo, kad Prezidentas R. Paksas atsiriboja nuo bet kokių necivilizuotų, nedemokratiškų veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų