REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas ragina gyventojus aktyviau pasinaudoti naujomis galimybėmis paremti pasirinktas visuomenines organizacijas, viešąsias įstaigas ir kitus galimus paramos gavėjus.

REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgdamas į žiniasklaidoje pastaruoju metu kilusias diskusijas ir interpretacijas dėl Lietuvos krepšinio klubų finansavimo, Seimo Pirmininkas atkreipia dėmesį, kad pakeisti Labdaros ir paramos bei Gyventojų pajamų mokesčių įstatymai leidžia kiekvienam gyventojui be papildomų išlaidų finansiškai remti paties pasirinktą įstaigą, įskaitant ir krepšinio klubus.

REKLAMA

"Šiandien Lietuvoje būtų sunku surasti žmonių, nemylinčių krepšinio, tačiau lygiai taip pat būtų sunku surasti ir tų, kurie jau pasinaudojo nieko nekainuojančia galimybe dalį savo pajamų mokesčio nukreipti į "Žalgirio", "Lietuvos ryto" ar kitos pamėgtos krepšinio komandos sąskaitą", - pabrėžė A. Paulauskas.

Pagal patvirtintą tvarką, pateikus prašymą mokesčių inspekcijai, gyventojo sumokėto pajamų mokesčio dalis (iki 2 proc.) būtų pervedama pasirinktai įmonei ar organizacijai, turinčiai teisę gauti paramą pagal Labdaros ir paramos įstatymą.

A. Paulauskas tikisi, kad, aktyviau naudojantis šia paramos forma, gyventojai turės tiesioginę galimybę patys spręsti, kur bus panaudojami mokesčių mokėtojų pinigai, sustiprės demokratijos ekonominis pagrindas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų