REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas antradienį Seimui pateikė 44 metų Algirdo Meškausko kandidatūrą į Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) narius. A. Meškauską patvirtinus nariu, vėliau jo kandidatūra bus siūloma į VTEK pirmininko pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

A. Meškauskas šiuo metu dirba Moterų ir vyrų lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos patarėju, jis yra įgijęs dailininko-vykdytojo bei žurnalisto specialybes.

REKLAMA

Kai kurie Seimo nariai klausė A. Paulausko, ar teisinga bei korektiška į VTEK pirmininkus siūlyti žmogų, neturintį teisininko išsilavinimo. Konservatoriaus Vytauto Landsbergio teigimu, VTEK "nagrinėja ne buitinės etikos klausimus, o sudėtingus viešųjų ir privačių interesų konfliktus, turinčius būtent teisines pasekmes".

A. Paulauskas, atsakydamas į tai, priminė, jog ir anksčiau komisijos nariais yra buvę ne tik teisininkai, bet ir literatai, poetai. "Etika yra kur kas platesnė sąvoka, ne tik teisinė", - sakė Seimo vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Konservatorė Rasa Juknevičienė klausė A. Paulausko, kodėl antrai kadencijai į VTEK narius neskiriamas teisininkas Antanas Dapšys. "Ar tai, kad A. Meškauskas yra kandidatavęs socialdemokratų sąrašuose, yra tas kokybės ženklas, lemiantis pasirinkimą?", - teiravosi R. Juknevičienė. A. Paulauskas neigė buvus kokias nors politines priežastis.

A. Meškauskas Eltai sakė esąs Socialdemokratų partijos narys, tačiau "aktyvios politinės veiklos nevykdantis".

"Aš drąsiai sakau ir esu įsitikinęs, kad socialdemokratinė politika naudinga mūsų visuomenei", - Eltai antradienį teigė A. Meškauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiuose savivaldybių rinkimuose socialdemokratų sąrašuose jis kandidatavo į Vilniaus miesto tarybą.

VTEK nuostatai nedraudžia priklausyti politinėms partijoms. Tačiau, kaip Eltai sakė vienas VTEK narys, iki šiol komisijos nariai nepriklausė jokioms partijoms, todėl esą etiška būtų, jei A. Meškauskas atsisakytų narystės partijoje.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų