REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisija ketvirtadienį ketina paprašyti Generalinę prokuratūrą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) slaptos medžiagos apie bendrovės "Alita" privatizavimą perdavimo Prezidentūrai. Tai Lietuvos radijui trečiadienį vakare pranešė komisijos pirmininkas Nikolajus Medvedevas.

REKLAMA
REKLAMA

Laidoje dalyvavęs generalinio prokuroro pavaduotojas Julius Jasaitis patvirtino, jog toks kreipimasis būtų pakankamas pagrindas pradėti ikiteisminį tyrimą.

REKLAMA

"Jeigu mes gausime tokį kreipimąsi, mes tokius klausimus spręsime", - sakė J.Jasaitis.

Pasak jo, iki šiol prokuratūra nepradėjo tokio tyrimo, nes laukė VSD tarnybinio patikrinimo išvadų.

VSD pareiškė, jog prezidento pavedimu jo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Romualdas Senovaitis pažeisdamas įstatymus paėmė iš VSD padalinio Alytuje medžiagą apie bendrovės "Alita" privatizavimą.

Šią medžiagą Prezidentūrai po asmeninio prezidento skambučio perdavęs padalinio vadovas Albertas Sireika yra nušalintas nuo pareigų, dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

VSD teigimu, padalinio vadovai neturėjo teisės priimti sprendimą perduoti tokią medžiagą.

"Kitą kartą ateis Rusijos prezidento Vladimiro Putino patarėjas ir paprašys pateikti dokumentus apie NATO", - piktindamasis tokiu elgesiu su valstybės paslaptį sudarančia informacija Lietuvos radijo laidoje sakė N.Medvedevas.

Užsienio reikalų ministras Antanas Valionis pareiškė, jog toks prezidento patarėjo elgesys pakerta NATO partnerių pasitikėjimą Lietuva, o tiek medžiagą perdavęs VSD padalinio vadovas, tiek prezidento patarėjas R.Senovaitis turi būti nušalinti nuo pareigų, ir nustačius, jog pažeidė įstatymus, teisiami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas trečiadienį pareiškė, jog taip pasielgti jį paskatino "informacija apie galimą paties VSD nusikalstamą veiklą šiame procese".

"Bandoma kovoti su nusikalstama veika nusikalstamais metodais. Jeigu taip veikia Lietuvos prezidentas, tai yra Lietuvos tragedija. Jeigu jį palaiko pusė Lietuvos žmonių, tai - katastrofa", - BNS sakė N.Medvedevas.

VSD atmetė prezidento įtarimus dėl neteisėtos veiklos.

Šiuo metu Konkurencijos taryba tiria, ar "Alitos" privatizavimo konkurse antrą bei trečią vietas užėmę dalyviai nebuvo susitarę pasitraukti iš konkurso, siekdami sudaryti sąlygas bendrovę įsigyti mažiausią kainą pasiūliusiam investuotojui.

REKLAMA

Šių metų pradžioje už 58,05 mln. litų 83,77 proc. "Alitos" akcijų įsigijo įmonės vadovų konsorciumas, pernai surengtame konkurse pagal pasiūlytą kainą užėmęs ketvirtąją vietą.

Konkurso laimėtojas Italijos įmonių grupės "Bosca" vadovas bei savininkas Luigiterzo Bosca (Luidžitercas Boska) neatvyko parafuoti "Alitos" akcijų pirkimo-pardavimo sutarties, o bendrovė "Mineraliniai vandenys" ir "Eugestos" bei "Vinvestos" konsorciumas atsisakė toliau dalyvauti konkurse.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų