REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmą kartą Vilniuje rengiama tarptautinė gintaro ir juvelyrikos paroda "Amber Trip 2004" bus ne tik komercinio pobūdžio, bet ir pristatys Lietuvos gintaro juvelyrų kūrybą pasauliui.

REKLAMA
REKLAMA

Vasario 28-kovo 2 dienomis Vilniaus rotušėje veiksiančią parodą rengia bendrovė "Masmedos prekyba", bendradarbiaudama su Lietuvos bei užsienio verslo ir kultūros institucijomis.

REKLAMA

Geologų duomenimis, 90 proc. visų pasaulyje žinomų gintaro klodų glūdi rytiniame Baltijos jūros pakraštyje, tačiau Lietuva, garsėjanti kaip gintaro šalis, neišnaudoja visų galimybių, kad Baltijos auksas atstovautų Lietuvai pasaulyje. Šią spragą ir tikisi užpildyti "Amber Trip" parodos rengėjai.

Pasak rengėjų, "Amber Trip 2004" skirta visiems besidomintiems gintaro pasauliu: dirbantiems gintaro bei juvelyrikos gamybos, apdirbimo bei prekybos srityse, profesionalams, turintiems solidžią patirtį, pradedantiesiems, kolekcininkams ir mėgėjams.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinis parodos tikslas - pristatyti pasauliui Lietuvos gintaro apdirbėjus ir padėti jiems susirasti naujų verslo partnerių ir rinkų. Siekdami įgyvendinti šį sumanymą, parodos rengėjai išsiuntė tūkstančius kvietimų žymiausiems pasaulio juvelyrikos ekspertams ir žaliavų pirkliams, paskelbė apie parodą svarbiausiuose keturių žemynų juvelyrikos leidiniuose.

"Amber Trip 2004" bus ne tik komercinio pobūdžio renginys. Meninėje ekspozicijose dalyje bus pristatomi Lietuvos menininkų, dirbančių su gintaru, juvelyrikos darbai ir gintaro dirbiniai iš Lietuvos muziejų fondų. Parodos organizatoriai yra parengę ir plačią kultūrinę programą: bus demonstruojami gintarui skirti lietuvių režisierių kino filmai, pristatomos knygos ir madų kolekcijos, rengiami seminarai ir aukcionai.

Numatoma, kad parodą Vilniuje šiemet aplankys apie 10 tūkstančių svečių iš užsienio ir Lietuvos. Ateityje parodą "Amber Trip" numatoma rengti kasmet.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų