REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Sąjūdis (LS) siūlo parlamentinei Apkaltos komisijai numatytu laiku paskelbti išvadas ir ragina Seimą iš karto imtis tolesnės apkaltos procedūros.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašoma LS pranešime spaudai, penktadienį posėdžiavusi visuomeninė organizacija Lietuvos Sąjūdis nutarė pasiūlyti Seimo Apkaltos komisijai, kad "jei dėl prezidento atsisakymo liudyti ji nespėja nustatytu laiku padaryti visų išvadų, tai reikia teikti nedelsiant Seimui tas išvadas, kurios jau yra padarytos ir komisijoje nebebus daugiau svarstomos".

REKLAMA

Taip pat LS siūlo prašyti Seimo, kad "iš karto imtųsi tolesnės apkaltos procedūros, o komisijos darbo terminas kitiems klausimams būtų pratęstas".

Šią savaitę pasigirdo kalbų, kad kaltinimus prezidentui Rolandui Paksui nagrinėjanti Seimo specialiosios tyrimo komisija nespės nustatytu laiku pateikti savo išvadų parlamentui.

Apkaltos komisijos pirmininko pavaduotojas Julius Sabatauskas pirmadienį žurnalistams sakė nežinąs, ar pavyks laiku pateikti išvadas, nors komisija tikisi suspėti.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes tikimės, kad komisija iki vasario 13 dienos spės užbaigti savo darbą.(...) Jau kitą savaitę pradėsime formuluoti išvadas", - sakė jis.

Ar komisijai pavyks iki nustatyto termino pateikti išvadas, priklausys ir nuo šalies prezidento R.Pakso.

Pastarasis iki šiol nedavė Generalinei prokuratūrai atsakymo, ar duos parodymus ikiteisminiuose tyrimuose dėl neteisėto spaudimo privačioms bendrovėms ir slaptos informacijos nutekėjimo.

Prezidentą norima apklausti kaip liudytoją.

Tuo tarpu prezidentas atsisako liudyti apkaltos komisijoje, motyvuodamas tuo, kad nėra gavęs visos su apkalta susijusios medžiagos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apkaltos komisija patvirtinus, jog kaltinimai prezidentui yra pagrįsti ir rimti, ir Konstituciniam Teismui patvirtinus, jog prezidentas nusižengė Konstitucijai, Seimas turės balsuoti dėl jo nušalinimo. Prognozuojama, jog toks balsavimas gali įvykti balandį.

R.Paksas kaltinamas šešiais punktais pažeidęs Konstituciją ir priesaiką.

Lietuvos Sąjūdis taip pat kreipėsi į Švietimo ir mokslo ministrą Algirdą Monkevičių, ragindamas jį "įpareigoti visų Lietuvos vidurinio mokslo įstaigų vadovus, kad ekstremistams neleistų terorizuoti mokinių".

REKLAMA

Prezidentą kelionėse po Lietuvą lydintis radikalas, nacionalistinės Lietuvos patriotų sąjungos vadovas Visvaldas Mažonas Ukmergės kultūros centro salėje nepilnamečiui Mariui Drochneriui sudavė delnu per veidą.

Moksleivis kartu su keliolika draugų į Ukmergės kultūros centrą buvo atėjęs oponuoti prezidentui R.Paksui.

Ukmergės policija ketina V.Mažonui pateikti įtarimus dėl šio išpuolio.

Incidentas tarp prezidento šalininkų ir jam oponuojančių jaunuolių buvo kilęs ir Kazlų Rūdoje, kur į susitikimą su prezidentu savo nuomonę atėjusią pareikšti merginą liberaldemokratų lyderis pagrasino nustumti nuo balkono. O kitą dieną į mokyklą atvykęs vyriškis pareikalavo merginos atsiprašyti dėl išsakytų minčių, kurios neva jį įžeidusios.

REKLAMA

Susirinkime Lietuvos Sąjūdis taip pat nutarė kreiptis ir į Lietuvos televizijos ir radijo (LRT) generalinį direktorių Kęstutį Petrauską siūlydamas LRT "nereklamuoti už mokesčių mokėtojų pinigus vienos partijos, kasdien rodant jos įkūrėjo keliones po Lietuvą asmeniniais ir partinės propagandos reikalais".

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų