REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skandalo krečiamo prezidento Rolando Pakso rėmėjai šeštadienį Vilniuje steigs neformalų proprezidentinį pilietinį judėjimą "Už teisingą ir demokratinę Lietuvą".

REKLAMA
REKLAMA

Skirtingai nuo pirmosios R.Pakso šalininkų pilietinės akcijos, kuri virto nesankcionuotomis eitynėmis miesto gatvėmis ir mitingu, šiam susibūrimui buvo gautas Vilniaus savivaldybės leidimas.

REKLAMA

Judėjimo organizatoriai tikisi sulaukti dešimčių tūkstančių žmonių, kurie netilps į Profsąjungų rūmų Vilniuje salę, tačiau galės rinktis prie rūmų.

Pernai gruodį prezidento šalininkai bandė surengti steigiamąjį judėjimo "Už prezidentą ir teisingą Lietuvą" suvažiavimą Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose, bet į juos nebuvo įleisti, nes rūmai nutraukė sutartį.

Nepatekę į Vilniaus koncertų ir sporto rūmus, prezidento šalininkai surengė eitynes Gedimino prospektu ir mitingą ant Tauro kalno prie Profesinių sąjungų rūmų.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi mitingas buvo nesankcionuotas, jo rengėjus ketinama patraukti administracinėn atsakomybėn. Protokolas dėl nesankcionuoto mitingo jau yra perduotas teismui. Policija prašo administracinėn atsakomybėn patraukti ir nubausti judėjimo liberaldemokratą Juozą Imbrasą ir profsąjungos "Solidarumas" pirmininkę Aldoną Balsienę.

Policijos surinktos medžiagos teismas dar nepradėjo nagrinėti.

Vėliau judėjimo iniciatoriai pakoregavo ir savo pavadinimą.

Seime pradėtą tyrimą dėl kaltinimų prezidentui šiurkščiai pažeidus Konstituciją ir sulaužius duotą priesaiką prezidento šalininkai vadina "sąmokslu".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R.Pavilionio žmona Aušrinė Marija Pavilionienė praėjusią savaitę Rokiškyje vykusiame prezidento susitikime su visuomene įvardijo "sąmokslo" organizatorius, tarp jų Vilniaus merą Artūrą Zuoką, kadenciją baigusį prezidentą Valdą Adamkų, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininką Aloyzą Sakalą bei kitus. Suokalbio "stogu" ji pavadino Konstitucinį Teismą. A.Sakalas dėl to kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

A.Sakalo vadovaujama laikinoji Seimo komisija pernai konstatavo, jog prezidentas dėl savo ryšių "buvo ir yra pažeidžiamas" ir tai sudaro grėsmes Lietuvos nacionaliniam saugumui.

Šiuo metu speciali parlamentinė apkaltos komisija svarsto apkaltos R.Paksui pagrindus. Prezidentas kaltinamas šešiais punktais pažeidęs Konstituciją ir priesaiką. Jeigu tokius pažeidimus konstatuos Konstitucinis Teismas, Seime gali būti surengtas balsavimas dėl prezidento nušalinimo.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų