REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šįmet Kauno miesto savivaldybė, laikydamasi tradicijų ir nebijodama naujovių, vasario 16 dieną kviečia kauniečius aktyviai dalyvauti Valstybės atkūrimo dienos renginiuose. Juolab kad pramogų mieste ir jaunam, ir senam tikrai netrūks.

REKLAMA
REKLAMA

Jau kelerius metus Kauno miesto savivaldybė kartu su studentija rengia Valstybės atkūrimo dienos šventes ir skatina studentų kultūrines iniciatyvas.

REKLAMA

Kauniečius linksmintis ragins ir Kauno radijo stotys “Kelyje”, “KF”, “Pūkas” bei “Tau”, kurių eteriuose visą Valstybės atkūrimo dieną bus transliuojami šaukiniai “Aš švenčiu Vasario 16-ąją” ir “Aš myliu Lietuvą”.

Vasario 16-osios rytą kelių policininkai su studentais stabdys į Kauną įvažiuojančius automobilius, sveikins su Valstybės atkūrimo diena kiekvienam padovanodami trispalves vėliavėles. “Ši akcija mūsų mieste Vasario 16-ąją vyksta keleri metai. Šįmet planuojama išdalyti apie 500 trispalvių vėliavėlių”, - sako Kultūros skyriaus vedėjas Sigitas Šliažas.

REKLAMA
REKLAMA

Dešimtą valandą Arkikatedroje bazilikoje ir Šv. Mykolo Arkangelo (Įgulos) bažnyčioje bus aukojamos Mišios. Šv. Mykolo Arkangelo (Įgulos) bažnyčioje vyks ne tik Mišios, kuriose dalyvaus Kauno įgulos karininkai ir kareiviai, bet ir literatūrinė kompozicija, kurioje dalyvaus aktorius Egidijus Stancikas, tautinių instrumentų ansamblis “Tūto”.

Po Mišių iš Rotušės aikštės į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį pajudės nuotaikinga studentų eisena. “Pasipuošę geltonos, žalios ir raudonos spalvos cilindrais studentai dalins vėliavėles praeiviams, o eisenoje važiuos trys senovinės mašinos, kuriose sėdės aktoriai, dėvintys prieškario drabužius. Studentai praeiviams dovanos trispalves vėliavėles ir kvies į renginius”, - teigia Kultūros skyriaus vyresnioji specialistė Daiva Morkūnaitė-Šmitienė. Atžygiavusi iki Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelio, studentija dalyvaus Vyčio Kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremonijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po vėliavos pakėlimo, Kauno miesto mero ir studentijos atstovo sveikinimo, bus pagerbti kovoję už Lietuvos Nepriklausomybę. Per ceremoniją nuaidės trys patrankos salvės: Lietuvos Valstybės atkūrimo dienai, Kauno miestui ir kauniečiams bei Nežinomam kareiviui, žuvusiam už Lietuvos Nepriklausomybę.

Pasibaigus Vyčio Kryžiaus vėliavos pakėlimo ceremonijai, Vienybės aikštėje vyks akcija, kurioje 1500 studentų, dėvinčių trispalvius cilindrus, sustos pagal savo dėvimo cilindro spalvą į numatytą vietą ir taip iš cilindrų bus sudaryta gyvoji Lietuvos vėliava. Pernai į orą pakilo daugybė trispalvių balionų, o šįmet šventės organizatoriai miestiečius nustebins dar viena unikalia akcija. Tokia akcija visoje Lietuvoje vyks pirmą kartą.

REKLAMA

Penktą valandą Kauno valstybiniame muzikiniame teatre prasidės iškilmingas Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjimas.

Kaune prieš penkiolika metų pirmą kartą Lietuvoje po ilgos pertraukos oficialiai buvo paminėta Vasario 16-oji. Aktorius Algimantas Masiulis skaitys Vasario 16-osios Nepriklausomybės paskelbimo aktą, Kauno valstybinis choras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Petras Bingelis) ir Kauno kamerinis orkestras (meno vadovas Pavel Berman) atliks Lietuvos Respublikos himną, sveikins Kauno miesto meras Arvydas Garbaravičius, pranešimą skaitys VDU profesorius Egidijus Aleksandravičius, aktorė Rūta Staliliūnaitė deklamuos eiles. Kauno valstybinis choras ir Kauno kamerinis orkestras atliks žymiausius lietuvių kompozitorių kūrinius. Dalyvaus smuikininkas Vilhelmas Čepinskis, vokalistai Asta Krikščiūnaitė, Ignas Misiūra ir Mindaugas Zimkus.

REKLAMA

“Renginį tiesiogiai transliuos Lietuvos televizija, o nepatekę į Muzikinį teatrą, jį galės stebėti lauke įrengtame ekrane”, - sako Kultūros ir švietimo departamento direktorius Virginijus Mažeika. Įėjimas į iškilmes su kvietimais.

Vakare 19 val. kauniečiai laukiami Karo muziejaus sodelyje vyksiančiame koncerte “Esame”. Specialiai šiam koncertui pirmą kartą bus pastatyta scenos konstrukcija prie Vytauto Didžiojo karo muziejaus laiptų. Bus įrengtas ekranas, kad visi susirinkusieji galėtų gerai matyti scenoje esančius atlikėjus. Nežinomo kareivio kapas ir Laisvės paminklas bus apjuostas degančiomis ugnies žvakėmis. Taip pat bus įrėmintas ir Vytauto Didžiojo karo muziejaus stogas, kurio kontūras primena Gedimino stulpus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis koncertas skirtas visiems, kurie nori smagiai atšvęsti Lietuvos valstybės atkūrimo dieną ir kartu su populiariais Kauno bei šalies atlikėjais padainuoti atgimimo laikų ir visiems gerai žinomas dainas. Kauniečius linksmins “Žvaigždžių kvartetas”, Violeta Riaubiškytė, Aivaras Stepukonis, Egidijus Sipavičius, Linas Adomaitis, “16 Hz”, DND, “Rondo”, “Balius”, “Angelas” ir kartu su jais dainuos klasikinės muzikos atlikėjai - Ladiga, Sabina Martinaitytė, Rita Preikšaitė, Kristina Siurbytė ir Ieva Vaznelytė.

Koncertą vainikuos bendrai atliekama G. Zujaus ir B. Brazdžionio daina “Aš čia - gyva” bei trispalvis fejerverkas nuo Vytauto Didžiojo karo muziejaus stogo. Koncertą ves Dainius Martinaitis.

Kauno miesto savivaldybės informacija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų