REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos televizijos (LTV) vasario 14 d. organizuoto nacionalinės atrankos į Euroviziją finalo rezultatus įtakojo per pusę konkurso komisijos narių ir žiūrovų telefonu arba SMS gauti balsai, atlikėjams surinkus vienodą balų skaičių, galutinį sprendimą lėmė komisijos nuomonė.

REKLAMA
REKLAMA

Žiūrovų ir komisijos balsai buvo paskirstyti pagal dvylikos balų sistemą, naudojamą ir tarptautiniuose Eurovizijos finaluose.

REKLAMA

Daugiausiai žiūrovų simpatijų pelnęs atlikėjas gavo 12 balų, antroje vietoje likęs – 10 balų, trečioje – 8 balus, ketvirtoje – 7, penktoje – 6, šeštoje – 5, septintoje – 4, aštuntoje – 3, devintoje – 2 ir dešimtoje – 1. Atlikėjams, pagal žiūrovų balsus užėmusiems vietas nuo vienuoliktos iki aštuonioliktos, balai nebuvo skiriami.

Pagal tą pačią sistemą balais nuo vieneto iki dvylikos pavirto ir komisijos narių balsai. Komisija savo pirminį sprendimą priėmė dar nežinodama žiūrovų balsų pasiskirstymo.

REKLAMA
REKLAMA

Sudėjus tiek žiūrovų, tiek komisijos balus, gauti galutiniai rezultatai, kurie pateikiami lentelėje.

A – SMS ir telefonu žiūrovų gauti balsai, B – žiūrovų balsai, virtę balais, C – komisijos balai, D – galutinis rezultatas.

lentele

Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad trys į pirmąją vietą pretenduojantys atlikėjai surinko po lygiai – aštuoniolika – balų. Išaiškinant galutinį nugalėtoją, kiekvienas komisijos narys balsavo už vieną iš trijų lyderių.

Balsuojant dėl pirmosios vietos laimėtojo, už E.Kučinską balsavo vienas komisijos narys, už R.Ščiogolevaitę – trys nariai, už Liną ir Simoną – keturi komisijos nariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgiant į šio balsavimo rezultatus, nugalėtojais paskelbti Linas ir Simona, atstovausiantys Lietuvai Eurovizijos pusfinalyje gegužės mėn. Stambule.

Komisijai pirmininkavo Jonas Jučas, LR Seimo narys, “Kaunas Jazz” festivalių organizatorius, komisijos nariai – dainininkė Rosita Čivilytė, “Bomba Records” direktorius Vytautas Juozapavičius, dienraščio “Lietuvos rytas” žurnalistai Daiva Rinkevičiūtė ir Ramūnas Zilnys, muzikologas, LTV ir Lietuvos radijo muzikos laidų vedėjas Darius Užkuraitis, Lietuvos radijo muzikos laidų redaktorė Edita Vilčiauskienė, LTV muzikos laidų prodiuseris Jonas Vilimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų