REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per britų BAFTA kino apdovanojimų įteikimo ceremoniją sekmadienį vakare triumfavo paskutinė trilogijos "Žiedų valdovas" (Lord of the Rings) juosta, kuriai šis geriausio filmo apdovanojimas gali išpranašauti ir "Oskarus".

REKLAMA
REKLAMA

"Žiedų valdovas: Karaliaus sugrįžimas" (The Lord of the Rings: The Return of the King) per iškilmingą vakarą Londone iš viso gavo keturis BAFTA apdovanojimus, tad dabar galima prognozuoti, kad ši juosta tikriausiai neliks ir be garbingiausių Holivudo apdovanojimų.

REKLAMA

Tačiau populiariąją trilogiją pastatęs Naujosios Zelandijos režisierius Peteris Jacksonas (Piteris Džeksonas) dėmesiu turėjo dalytis su "Komandoro: tolimosios pasaulio pusės" (Master and Commander: The Far Side of the World) kūrėjais - šis filmas, kuriame vaidina Russellas Crowe (Raselas Krou), taip pat gavo keturis BAFTA apdovanojimus.

P.Jacksonas, kuris į Londoną atvyko su 60-čia savo trilogijos žvaigždžių ir kūrėjų, gavo garbingiausią BAFTA apdovanojimą, tačiau geriausio režisieriaus kategorijoje pralaimėjo "Komandorą" pastačiusiam Peteriui Weirui (Piteriui Virui).

REKLAMA
REKLAMA

J.R.R.Tolkieno (Dž.R.R.Tolkino) šedevrą ekranizavęs P.Jacksonas atsiimdamas geriausio filmo apdovanojimą pasakė: "Oho! Tai taip fantastiška. Mes buvome Naujosios Zelandijos gyventojų ir kelių australų kompanija, Naujojoje Zelandijoje už Amerikos pinigus statantį šį filmą. Tačiau visada labai gerai supratome, kad vadovaujamės viena mėgstamiausių Britanijos knygų".

Billas Murray (Bilas Marėjus) ir Scarlett Johansson (Skarlet Johanson) už kritikų išliaupsintus vaidmenis filme "Vertimo sunkumai" (Lost in Translation) atsiėmė geriausių aktorių apdovanojimus. Jie įveikė labai stiprius varžovus - Seaną Penną (Šoną Peną), Johnny Deppą (Džonį Depą), Umą Thurman (Umą Turman) ir Naomi Watts (Naomi Vots).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jaunutės S.Johansson, naujos Holivudo numylėtinės, pozicijos tikrai buvo labai tvirtos. Ji buvo gavusi dvi nominacijas - už vaidmenis filmuose "Mergaitė su perlų auskaru" (Girl with a Pearl Earring) ir "Vertimo sunkumai".

Ant scenos aikčiodama iš nuostabos ji ištarė: "O, mano dieve. Tai tikrai buvo netikėta".

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų