REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieną vakarą ėjau liūdnas gatve, mąsčiau apie šeimos židinį, televizorių ir hausą (hausą su stogu ir langais) išsimokėtinai. Marius Šmitas, jau tik buvęs fanas, nebepalieka prie durų kvepiančių pagalvėlių, madingasis šermuonėlis (http://www.nkp.lt/img/mada.jpg) ėda prozaką, nes niekam į tarpukrūtį nebesusirango, o aš barmenams mandagiai sakau “ačiū”, “prašau” ir “laba diena”. Ir tada man suscratchavo akyse.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš mane išdygo tokio grožio (na, gal labiau išvaizdumo) vyras, kad “gūglas” bejėgis nuorodą palyginimui rasti, pasidabinęs “Versaci” kostiumu, su “Bacardi” taure rankoj, jo akys blyksėjo kaip stroboskopai, pakilo aplinkui bytas, mano galva pradėjo kinkuoti, aš supratau - čia Tas, Kuris Niekada Arklių Nedaro. Jis man įteikė du vinilu, viso 10 gabalų ir pasakė: “Te. Eik ir daryk man promo, ir nebus tau face controlo, ir tu visada bytą jausi, ir joms seilė nuo tavęs tekės. Ir gydykis, nes tau vaidenasi”. Aš visada žinojau (http://www.tbsac.freeserve.co.uk/Tshirts/god%20is%20a%20dj.jpg)...

REKLAMA

Tikri vyrai eina ten, kur negalima, ir ten, kur pavojinga. “1009 metais šventasis Brunonas, kuris vadinasi Bonifacijus, arkivyskupas ir vienuolis, antrais savo atsivertimo metais Rusijos ir Lietuvos pasienyje pagonių trenktas į galvą su 18 saviškių vasario 23 dieną nukeliavo į dangų”, pasakodavo man prieš miegą teta, o aš turėjau Bonifacijaus lėlytę (http://www3.alpha-net.ne.jp/users/vivi/Manson/okamocchi/OkaManson3.jpg) ir man taip jo gaila būdavo. Pagonys jotvingiai, šį kartą neišsisuksit.

REKLAMA
REKLAMA

Alytus.jpg

Miestas Alytus yra Lietuvoje (tokia šalis už Vilniaus ribų), 65 mylios į pietvakarius nuo sostinės, norint čia patekti nereikia vizos ir skiepų. “Čiabuviai dar nepradėjo arti žemės, jie verčiasi gamtos gėrybių rinkimu ir, sprendžiant iš čia paplitusio posakio, rengiasi grybais ir uogomis”, pasakoja į mano automobilį tiesiai iš gatvės su malonumu įsėdusi mergina (hhtp://www.nkp.lt/img/gide.jpg), atliekanti antraplanį gidės vaidmenį.

Sužinau, kad Alytus - Alytaus rajono pramogų sostinė. Alytus nuo seno tarp alytiškių garsėjo vaizdingomis apylinkėmis (http://www.nkp.lt/img/vaizdinga_apylinke.jpg), tačiau tas garsėjimas mąžta, kadangi žmonės vis rečiau skaito Maironio eilėraščius ir sumaterialėję žaidžia “Counterstrike”. Na, gide, parodyk, kur tie pagonys nekaltas mergeles aukoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastatas.jpg

Maždaug prieš metus Alytuje buvo pastatyta ši stiklinė šventovė, kurios šeštame aukšte įsikūręs “Stiklinis restoranas”, dar turintis kavinę (http://www.nkp.lt/img/stiklas.jpg) sintetinių spalvų. Rūpestingas barmenas man tik per 15 minučių užaugino kavą.

Po to, kai sulauksite barmeno malonės, leiskit savo svajingam žvilgsniui užkliūti už parduotuvės aikštelės (http://www.nkp.lt/img/aikstele.jpg) kitoje gatvės pusėje. Ten vėlyvais vakarais leidžia daigus nauja subkultūra, “parkingeriai”. Jie išsiskiria įnirtingu sėdėjimu ant mašinos kapoto. Gidė prislopintu balsu erotiškai kužda, kad jeigu atvažiuodami iš Vilniaus prie anksčiau pavaizduoto ženklo “Alytus” suktelėsite į kairę, kur šalia miškelio plyti kita “parkingerių” aikštelė, gali pasisekti pasimėgauti nemokamomis meilės scenomis. Nepamirškite palikti arbatpinigių.

REKLAMA

Gidė sako tiesiai, į dešinę, tiesiai, į dešinę, šiek tiek kairiau, aš antra pavara slenku pro pagrindinę “parkingerių” aikštelę išdidžiai vadinamame miesto centre, po mano veidrodėliu įspūdingai kabo DVD-RW, su kolegomis sveikinuosi dviem akseleratoriaus spustelėjimais. Čia, aplink miesto rotušę, alytiškiai išgėrę bando išmokti šypsotis, čia - jie rymo prie baro langelio, A. Višinskio belaukdami.

Palermo.jpg

Iš statybininkų namelio iki picerijos užaugusi įstaiga “Palermo” užsiima kilnia misija ruošti gražias mergaites išvažiavimui į “Gravity”, “Galaxy” ir “Mambo”. Prieš kelerius metus pradėjo čiabuvius vilioti egzotiškosiomis picomis (ir dažnai vadinama tik “Pica”) ir priviliojo čia savaitgalius leisti jaunąją jaunuomenę. Čia galima gauti unikalios troškintos picos, vaikinai kartais žaidžia evoliuciją (kol kas laimi homo erectus). Vadovybė evoliucijos nežaidžia, vadovybė žaidžia stagnaciją ir rankom mojuoja diskžokėjui, jeigu šis sugalvoja pamaištauti ir vietoj “Hey Britney, you say you wanna lose control” užgroja satanistinį hausą.

REKLAMA

Aš esu žodžio “Stilius” didžioji “S” raidė - įžengus į “Palermo” mano žaižaruojančią aurą didžioji populiacijos dalis ima glamonėti akimis, kelios minutės ir jaunuolių akys nusvilina mano drabužius, imu jaustis kaip po striptizo, dar šiek tiek ir suprantu, kad abiem lytims šįvakar esu svajonių sugulovas. Šokių aikštelėje kukliai juda merginos, aplink šokių aikštelę aistringai stovi vaikinai.

Geinis.jpg

Trys žingsniai ir merginos į A. Višinskį per petį žvilgčioja, palaidines taisosi “Geinyje”. Šokių aikštelėje kukliai juda merginos, aplink šokių aikštelę aistringai sėdi vaikinai. Susižavėjimą vietinėms gražuolėms reiškiu godžiai ir demonstratyviai uosdamas jų kvepalus, jos žiūri į mane kaip į keptų vabzdžių salotas, pačios nesupranta, kad aš jų svajonių jaunikis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

“Geinyje” reziduoja gražiosios merginos, kurioms nepavyko išvažiuoti į “Gravity”, “Galaxy” ir “Mambo”. “Geinis” dirba ilgiau nei toks pats hausu nesuteptas “Palermo”, todėl įnaktijus čia iš “Picos” suplaukia tie, kurie įvykdo 21 metų normatyvą. Ūkiška padavėja taupo vandenį ir paprašyta į gėrimą įmesti ledo, apdovanoja nupiepusiu leduku.

Duetas.jpg

Tame pačiame centro masyve esanti kavinė (“Restoranas”, - mandagiai pataiso savininkė) “Duetas” pavadinimu nedviprasmiškai pretenduoja būti tarpine stotele tarp SMS “Ką veiki?” ir lovos. Meilės tematika neišbaigta, meniu nėra meilės eilėraščių, kuriais būtų galima merginų užtrauktukus atsegti. Užpakalis maloniai smenga į minkštas kėdes. Senuomenė taip pat arogantiškai vengia šios vietos, nors negalėčiau pasakyti, kad jie Alytuje nuobodžiauja (http://graphics.lcs.mit.edu/classes/6.837/F01/Lecture04/television.gif). Šalia “Dueto” dideliais langais spindi restoranas “Vaidila”, tačiau jaunuomenė bijo ant stalų išdėstytų peilių ir šakučių.

REKLAMA

Smukle.jpg

Gidė, kurios ranką vis tenka stumtelti nuo savo šlaunies, man nori parodyti tuos, kurie kiek pilvtelėję ir kurie jaučiasi nepakankamai stilingi, kad galėtų “Geinyje” lankytis. Gidė šnabžda, kad per Kalėdas šioje medinėje-cepelininėje įstaigoje “Dzūkų smuklė”, esančioje prie pat vienos mokyklos kitoje Stiklinio Namo gatvės pusėje, matė Julių Sabatauską (http://www.omni.lt/index.php?base/z_141776) su šeima, jis kukliai tyrė kažkokio patiekalo pagrįstumą.

Vienas vyriškis ošia su septyniomis moterimis, vyriškis tikriausiai politikas, moterys šaukia “Valio Kašėtai!” (http://www.omni.lt/index.php?base/z_142106), nors jis visai ne Kašėta. Jis su ugnimi akyse suka šokdina tik aukštą, liekną blondinę, aptemptais rūbeliais ir stipriai spaudžia jai delną ant strėnų. Skamba new-school vocal ethno pop, kitaip - Rytis Cicinas.

REKLAMA

Siksnosparnis.jpg

Kad išvystum ant stulpo besiraitančią nuogą besarmatę bedievę, reikia pėsčiomis nuo centro keliauti 20 minučių ir prie “Šikšnosparnio” klubo durų paspausti įtakingą raudoną mygtuką. Mėgėjiškas ir gūdus interjeras pateisina pavadinimą. Rimtų veidų ir apskaičiuotų judesių vyrukai persėda į “Šikšnosparnį”, kai darbą baigia “Geinis”.

Spirit.jpg

Kai šį jaunuolį išgirdau šūkaujant “Judam, judam, judam”, manyje prabudo žmogiškumas ir supratau, kad nesugebėsiu prieš jį pakelti savo kruvinos plunksnos, nors šiaip aš (http://www.nkp.lt/img/ash.jpg) nežiūriu, kas po ja guli - moteris, vaikas ar senukas. Jaunuolis nori būti nominantu į kandidatus į pretendentus į diskžokėjus, jis jau išmokęs vienu metu paleisti dvi kompozicijas. “Merginos, aš jums duodu dešimt minučių ir paskui jūsų užpakaliukai kad būtų pačios žinot kur!”, - šūkauja jaunuolis. Mariau Šmitai, apkabink mane, aš nebegaliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jaunuolis dirba naujame klube “Spiritas” (iš pradžių lyg ir turėjo būti “Spirit”). Kažkokios keistos kosminės energijos apakintas tikėjausi išvysti norą būti panašiems į Vilnių, tačiau kai akys atsitrenkia į ūsuotą dėdę, sunkvežimio vairuotojo tipažą turkišku megztiniu, rikošetu kliudo nuo galvos iki kojų džinsuotą barmeną, užkliūna už virš baro įjungto TV ir be minties prikabinėtų neoninių dekoracijų, suprantu, kad A.Višinskio jie dar nesimokė.

Vertybės.jpg

Beje, teisybės vis dar nėra- kad patekti į šį klubą, merginoms užtenka 18 metų, vaikinams reikia turėti 21.

REKLAMA

Parkas.jpg

Be abejo, Alytus turi ir vietą, kur nuo seno maištingasis jaunimas pasaulį kenčia, šneka negražiai apie mamą, tėtį ir Jėzų Kristų ir piktažodžiauja ant “Maximos”. Čia visi vieni kitų galantiškai prašo cigarečių, glamžo alaus bambolius, skandalingai elgiasi, vaikinai augina plaukus sau ir dar kokiam pasiklydusiam užaugina. Tai parkas prie pat miesto centro, o daugiausiai gyvybės jam įkvėpia Dailės mokykla (http://www.nkp.lt/img/daile.jpg).

Gidė dar pasakoja, kad čia dažnai lankydavosi ekranizacijos vertas šizofrenikas satanistas Šonkaulis, amžiną jam atilsį, kuris deginosi ant kaktos apverstą kryžių, tačiau darbo būta negrabaus ir chirurgai jam padarė ilgą randą, ant kurio krūtinės puikavosi raudonas velnias, pliką moterį šuniškai bemylįs, kuris iš savo gaktaplaukių darydavo bengališkas ugneles, kuris traiškydavo sraiges ir jomis tepdavosi.

[email protected]

Besidzūkinant niekas nesusimušė, niekam neprireikė greitosios pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų