REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"Dviračio šou" startavo nauja rubrika "Pelės ir žmonės". Trečiadienį garsieji politologai kalbino parlamentarą, socialdemokratą Gediminą Kirkilą. “Omni laiko" skaitytojams pateikiame šį pokalbį.

REKLAMA
REKLAMA

Sūrskis: Vot mes ir vėl studijoj, gerbiami žiūrovai (besimosikuodamas užtrenkia Mauzeriui).

Mauzeris: Gerbiami proletarai ir valstiečiai, šiandien mūsų rubrikoje “Pelės beigi žmonės” ge-gemonizmo idėjų lyderis bei generatorius socialdemokratas Gediminas Kirkilas.

REKLAMA

Gediminas Kirkilas: Laba diena.

S.: Ponas Gediminai, vot žinoma yra destoviernai, vot yra žinoma, kad kunigaikštis Gediminas buvo dešinysis, duodu uodegą nukirst. O vat kodėl jūs nesilaikot vardo tradicijų?

G.K.: Dešinysis buvo tik Gediminas Vagnorius. Galim paklaust Bumblausko arba kertam jums uodegą. Kunigaikštis Gediminas buvo kairysis, aš esu tuo tikras.

S.: Jis, be to, dar kalbėjo baltarusiškai.

G.K.: Tai dėl to ir buvo kairysis.

S.: Teisingai.

M.: Tikriausiai pypkės nerūkė. Vot jūs labai pypkuojat, turit pypkę ir turbūt tiek miglos pripučiate namie, kad neberandat žmonos. Turbūt dėl to ir politikuojat.

REKLAMA
REKLAMA

G.K.: Aš pypkę rūkau todėl, kad politikuoju. Politika toks sunkus darbas, kad tenka susinervint, parūkyt. O daugiau…

S.: (šnabžda Mauzeriui) Raudona kamunistinė lerva išsisukinėja… (G.K. šypsosi)

M.: Pypkorius.

S.: Pypkorius. Vat sakykit, pypkę ir Stalinas traukė. Nu bet ir chebra pas jus. A vat Clintonas ir Castratosas (Castro) labiau mėgsta cigarus. Tai gal laikas persiorientuot, Gediminai? Moderniau atrodytumėt.

G.K.: Jokiu būdu, ne, jokiu būdu, ne. Todėl Stalinas ir nesulaukė apkaltos kaip Clintonas. Jokiu būdu, ne, negalima. Matot, pypkoriams yra įžeidimas, jei pasakoma ant cigaretės ar cigaro pereiti. Jūs tiesiog nieko neišmanot.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S.: Nieko neišmanom.

M.: Bet mes už tai politikoj išmanom. Vat Vytenis Andriukaitis dalyvauja rinkimuose kaip amžinas kandidatas. A jūs - ne. Jums gėda?

G.K.: Man labai gėda, labai gėda, bet aš stengsiuosi pasitaisyt.

S.: O aš skaitau, kad Juršėnas neleidžia, bo jis nemėgsta rūkančių. Vat, ponas Gediminai, jūs anksčiau buvote paminklų restauratorius, toks konservatorius. Tai kas trukdė tapti profesoriumi, kad tapot socialdemokratu?

G.K.: Socialdemokratų yra daugiau ir socialdemokratu lengviau tapti negu profesoriumi. Be to, profesoriaus vieta Lietuvoje yra užimta, kaip žinot. Vienas žinomas profesorius ir daugiau negali būt.

REKLAMA

S.: To profesoriaus, kur kaip aš su ūsais?

G.K.: To, kur konservatorius.

S.: Aj…

M.: Suktą klausimą užduosiu. Ką geria tikras socialdemokratas.: alų, vyną, degtinę ar brendį su kava?

G.K.: Skaitykit socialdemokratų rinkiminę programą: “Rinkis prekę lietuvišką!”. Stumbrinė, trejos devynerios, samanė, stakliškės…

S.: Antifrizą.

G.K.: …viską geriam. Mes geriam viską, ką geria liaudis.

S.: Jūs vat užkietėjęs žvejus. Jūs man pasakykit, kodėl uodo trūklio lerva raudona kaip socialdemokratas.

S, M.: Hihihihihihi.

G.K.: Visi geri dalykai raudoni, todėl ir trūklio lerva raudona. Ir vynas raudonas, ir nosis kartais būna raudona. Viskas yra raudona, kas gražiausia ir geriausia. Paklauskit moterų.

REKLAMA

M.: “Cherchez la femme”. Tikrai, dėl nosies raudonos, tai geras dalykas. Nu, ačiū gerbiamam ge-ge-gemonui Kirkilui. Mes jus apdovanosim specialia savo dovana, tai yra kava “Mauzeris”. Kava geriama su sūriu, jums duosim parūkyto sūrio. Kai mesit rūkyt, galėsit pagraužt. Tai ačiū už dalyvavimą.

S., G.K., M.: (spausdami rankas) Ačiū, dėkui, malonu.

S.: Nusipaveiksluojam. Čia buvo “Pelės ir žmogai”. (Visi sustingsta)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų