REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 4 d. į Lietuvą atvežama žymaus “reprodukcijų karaliaus” profesoriaus Daniele’io Ermeso Donde paroda. Keletą dienų ji bus eksponuojama “Naručio” viešbutyje. Profesorius yra visame pasaulyje garsus savo kopijomis, sukurtomis pagal Vincento van Gogho, Claude’o Monet, Amadeo Modigliani, Gustavo Klimto, Salvadoro Dali bei daugelio kitų žymių dailininkų paveikslus.

REKLAMA
REKLAMA

Profesoriaus Daniele’io Ermeso Donde vadovaujama kompanija “Donde&Partner” yra pirmoji pasaulyje artelė, aštuntajame dešimtmetyje pradėjusi legaliai kopijuoti didžiųjų teptuko meistrų kūrinius. Jų paveikslais žavisi, vertina, juos pirko ir perka žymiausi pasaulio žmonės: popiežius Jonas Paulius II, Monako princas Albertas, ekrano bei scenos žvaigždės Sophia Loren, Rogeris Moore’as, La Toya Jackson, Arnoldas Schwarzeneggeris. Nuolatiniai jos pirkėjai buvo princesė Diana, drabužių dizaineris Gianni Versace, dainininkas Frankas Sinatra.

REKLAMA

Daniele’is Ermesas Donde yra naujos, dabar ypač paklausios meno krypties pradininkas. “Faux-art” (kopijų menas) - tai aukštos kokybės pasaulinių šedevrų kopijos. Profesorius mano, kad kiekvienas jo darbo rezultatas yra “naujas originalas”. Kitaip nei įprastos kopijos, Daniele’io Ermeso Donde paveikslai kuriami tiksliai pagal originalus, su menkiausiomis detalėmis. Be to, “Donde&Partner” kompanijos specialistai naudoja originalams artimas drobes, dažus ir laką.

REKLAMA
REKLAMA

Vakaruose pirkti kopijas nepaprastai populiaru ir prestižiška. Kas atsisakys teisėtai įsigyti visą anksčiau neprieinamų dailininkų paveikslų kolekciją ir kartu išlaikyti meno žinovo įvaizdį? Sutikite, kad įsigyti aukštos kokybės Donde kopijas (būtent taip jas įvertino profesionalūs menotyrininkai) yra daug prestižiškiau negu prieš svečius didžiuotis spausdintomis reprodukcijomis.

Kiekvienas kompanijos “Donde&Partner” tapybos darbas yra pateikiamas su kopijos autentiškumą patvirtinančiu sertifikatu ir Milano dailės akademijoje yra registruotas kaip unikalus kūrinys. Sertifikatas - didžiausias profesoriaus Daniele’io Ermeso Donde laimėjimas, leidęs legalizuoti verslą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į Vilnių profesorius Daniele’is Ermesas Donde atveš Vincento van Gogho, Paulio Cezanne’o, Paulio Gauguino, Edgaro Degas, Henri de Toulouse-Lautreco, Claude’o Monet, Pierre'o Augusto Renoiro, Amadeo Modigliani, Gustavo Klimto, Salvadoro Dali, Leonardo da Vinci, Canaletto paveikslų kopijas.

Žinoma, ne visiems šie “naujieji originalai” bus pagal kišenę. Pavyzdžiui, Van Gogho “Saulėgrąžos” arba “Irisai” kainuos apie 2 tūkst. eurų. Vis dėlto turint galvoje, kad “Irisų” originalas aukcione buvo parduotas už 50 mln. dolerių, ši suma pasirodys daugiau nei patraukli. Kas žino, galbūt po 100 metų kiekviena profesoriaus Daniele’io Ermeso Donde komandos sukurta kopija bus parduodama už originalo kainą.

Paroda-pardavimas vyks kovo 4-7 dieną nuo 10 iki 22 val. viešbutyje “Narutis”.

“Ego Vos”

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų