REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tęsdamas susitikimus su Seimo frakcijų atstovais, prezidentas Rolandas Paksas antradienį priims Mišrios Seimo narių grupės atstovą, krikščionių demokratų lyderį Kazį Bobelį.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį prezidentas susitiko su Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų frakcijos Seime seniūne Kazimiera Prunskiene, Liberalų ir centro frakcijos atstovu Juozu Matulevičiumi ir Socialdemokratinės koalicijos frakcijos atstovu Visvaldu Nekrašu.

REKLAMA

Ketvirtadienį Prezidentūroje ketina apsilankyti Socialdemokratinės koalicijos frakcijos nariai, kitą pirmadienį - konservatoriai.

Prezidento atstovė spaudai Jūratė Overlingienė teigė, kad tokiais susitikimais "prezidentas nori ieškoti dialogo, santarvės, konsolidacijos, sprendžiant svarbiausius valstybės klausimus".

Anot jos, prezidentas neturi tikslo kalbėti apie savo apkaltą ir "jokiais būdais" nesiekia pakeisti parlamentarų nuomonės dėl balsavimo per apkaltą.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio pabaigoje prezidentas kiekvieną parlamentarą asmeniškai pakvietė į diskusiją Prezidentūroje "aptarti valstybės reikalus ir šiandieninę politinę situaciją", taip pat teigė, kad jo "durys visada atvertos" ir parlamentarams, ir Seimo frakcijoms bei komitetams.

Apkaltos komisija iki vasario 13 dienos turi Seimui pateikti išvadą, ar kaltinimai prezidentui yra pagrįsti ir rimti. Savo išvadą dėl kaltinimų šiurkščiai pažeidus Konstituciją turėtų pateikti ir Konstitucinis Teismas.

Prognozuojama, jog balsavimas dėl prezidento nušalinimo gali būti surengtas balandžio mėnesį. Prezidentui nušalinti reikia ne mažiau kaip 85 balsų.

Iš viso Seime yra 137 parlamentarai, dar keturios vietos yra laisvos.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų