REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieštaringai vertinamas lavonų preparuotojas iš Vokietijos, anot spaudos pranešimų, atrodo, bandė susitarti su buvusiu sovietinio laikotarpio krepšininku Aleksandru Sizonenka, garsėjančiu savo įspūdingu ūgiu, dėl jo kūno įsigijimo.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal sutarties projektą Guntherio von Hagenso (Gunterio fon Hagenso) institutas iki 1985 metų aktyviai sportavusiam milžinui siūlė vienkartinę išmoką ir pensiją, jeigu šis sutiks, kad po mirties jo kūnas atitektų lavonų preparuotojui, teigiama šią savaitę Vokietijos spaudoje.

REKLAMA

2,48 metro ūgio A. Sizonenka garsėja kaip didžiausias pasaulio žmogus. Jis serga ypatinga liga, sukeliančia spartų augimą.

Pats G. von Hagensas laikraščiui "Sueddeutsche Zeitung", tariamai turinčiam atitinkamos negyvo kūno pirkimo sutarties projektą, tvirtino nieko apie tai nežinąs. Anksčiau jis ketinęs pakviesti žmones aukoti dabar Sankt Peterburge iš nedidelės pensijos skurdžiai gyvenančiam A. Sizonenkai, bet vėliau šio sumanymo atsisakęs, nes pabūgęs, jog gali pasirodyti, kad kėsinasi į 1982 metais oficialiai aukščiausiu pasaulio krepšininku pripažinto milžino kūną. Priešingai, Vokietijoje dėl gydymosi viešėjęs A. Sizonenka pats užsiminęs apie pinigus ir vėliau labai supykęs, kai nesulaukė jokio atitinkamo pasiūlymo.

REKLAMA
REKLAMA

46 metų ligotas A. Sizonenka šiuo metu vos paeina ir yra priverstas gyventi iš 830 rublių (apie 30 JAV dolerių) pensijos.

Lavonų preparuotojas G. von Hagensas pateko į specialistų ir visuomenės kritiką dėl savo parodos "Kūnų pasauliai", kurioje demonstruoja įvairiomis, anot jo, meniškomis pozomis pastatytus lavonus be odos. Prieštaringos reputacijos preparuotojui pastaruoju metu teko gintis nuo kaltinimų, jog savo parodai naudoja įvairiose pasaulio šalyse per egzekucijas nužudytų žmonių palaikus.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų