REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš valdančiosios Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) frakcijos Seime praėjusią savaitę pašalintas parlamentaras Egidijus Klumbys pripažįsta, jog tam buvo daug priežasčių, tarp jų ir nepritarimas prezidento Rolando Pakso apkaltai.

REKLAMA
REKLAMA

"Visa tai, ką aš darau ir kalbu, buvo ypatingai nepriimtina Naujajai sąjungai, ir dėl to jie ryžosi šitam žingsniui", - antradienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje sakė E.Klumbys, priminęs, jog jis nepritarė šalies narystei Europos Sąjungoje (ES) ir NATO, viešai kritikavo Konstitucinį Teismą bei nepritarė siūlymui pradėti apkaltą prezidentui.

REKLAMA

Pats parlamentaras pripažino, jog buvo pakankamai priežasčių jį pašalinti iš frakcijos, tik stebisi, kodėl tai buvo padaryta likus pusmečiui iki Seimo kadencijos pabaigos."Frakcijos vadovo vietoje, aš tokį žmogų būčiau pašalinęs prieš dvejus metus", - pripažino E.Klumbys. Jis yra mažos neįtakingos Tautos pažangos partijos lyderis, į Seimą išrinktas per NS sąrašą.

Nepaisant to, parlamentaras taip pat teigė, jog toks frakcijos sprendimas rodo Naujosios sąjungos "priešrinkiminę agoniją".

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę kartu su E.Klumbiu iš NS frakcijos buvo pašalintas ir Rolandas Pavilionis. Pastarasis netrukus prisijungė prie proprezidentinės Liberaldemokratų frakcijos.

"Naujosios sąjungos frakcija, pašalindama iš E.Klumbį ir R.Pavilionį, siekė išsaugoti NS tapatumą. Minėtų parlamentarų politika jau kurį laiką skyrėsi nuo socialliberalų nuostatų. Kai tokie žmonės buvo siejami su NS, rinkėjams buvo sunku susigaudyti, kokių nuostatų iš tikrųjų laikosi socialliberalai", - teigiama socialliberalų pareiškime.Jame pažymima, jog E.Klumbiui buvo siūloma pačiam pasitraukti iš frakcijos, tačiau jis nesutiko to padaryti.

E.Klumbys neketina jungtis prie jokios kitos frakcijos.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų