REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas pareiškė nebeduosiąs pakartotinų parodymų Generalinei prokuratūrai ikiteisminiame tyrime dėl galimų Jurijaus Borisovo grasinimų. Prezidentas nepasakė nei kategoriško "ne", nei aiškaus "taip" dėl liudijimų kituose su Prezidentūros skandalu susijusiuose prokuratūros atliekamuose tyrimuose.

REKLAMA
REKLAMA

Prokuratūra šiuo metu atlieka kelis ikiteisminius tyrimus, susijusius su skandalu. Be grasinimų prezidentui, taip pat tiriama valstybės paslapčių viešas paskelbimas, galimas valstybės tarnautojų kišimasis, sprendžiant "Žemaitijos kelių" ir "Šiaulių plento" turtinius klausimus.

REKLAMA

Seimo komisijos, tiriančios kaltinimus prezidentui, teigimu, kol R. Paksas neatsako, ar sutiks liudyti prokuratūrai, ir Seimo apkaltos komisija negali baigti savojo tyrimo. Nuo prezidento apsisprendimo - liudyti prokuratūros atliekamuose ikiteisminiuose tyrimuose, ar ne - iš esmės priklauso ir komisijos darbo trukmė.

Pasak Seimo komisijos pirmininko pavaduotojo Juliaus Sabatausko, komisija negalės gauti iš Prokuratūros visos medžiagos, kol prezidentas nėra atsakęs, ar liudys kituose prokuratūros atliekamuose su skandalu susijusiuose ikiteisminiuose tyrimuose.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų