REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas iki šiol nėra laisvas nuo stambiausio savo finansinio rėmėjo Jurijaus Borisovo įtakos. Taip penktadienį žurnalistams teigė manąs Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš manau, kad J. Borisovas ir dabar turi puikiausias galimybes Prezidentą šantažuoti. Iš pokalbių išklotinių matyti, kad J. Borisovas grasino R. Paksui įvairiais dalykais. Tai nėra paprasti žodžiai. Vyksta pokalbiai apie abiem žinomus ir suprantamus dalykus - visiems tikrus dalykus", - penktadienį surengtoje trumpoje spaudos konferencijoje sakė A. Paulauskas.

REKLAMA

"Aš galvoju - čia ir yra baisiausia, kad Prezidentas iki šiol negali būti laisvas, nes jis negali būti užtikrintas, kad J. Borisovas nepadės kada nors ant stalo tų dokumentų, kuriuos mini", - tvirtino A. Paulauskas.

Seimo Pirmininko įsitikinimu, vienas esminių Seimo apkaltos komisijos patvirtintų kaltinimų Prezidentui R. Paksui momentų - "visa istorija su J. Borisovu". Pasak A. Paulausko, abi tyrimus atlikusios Seimo komisijos neginčijamai įrodė, kad Prezidentas eidamas į rinkimus ir po rinkimų "pateko į labai nemalonią padėtį".

REKLAMA
REKLAMA

"Pažadai, vėliau šantažas - kodėl tie pažadai nevykdomi, negalėjimas atsiriboti, negalėjimas pasiųsti, liaudiškai tariant, J. Borisovo toliau, nes, matyt, yra už ko Borisovas gali laikyti ir šantažuoti. Patekimas į tokią padėtį tokio masto vadovui yra tragedija. Aš įsivaizduoju, kad tas ir yra pagrindinis kaltinimas, kad Prezidentas iki šios dienos nėra laisvas, iki šios dienos negali būti savarankiškas", - sakė A. Paulauskas.

Seimo Pirmininko nuomone, valstybės vadovui atsidūrus tokioje padėtyje, valstybės piliečiai "kažkuria prasme negali būti laisvi, nes šalies vadovo sprendimai gali būti padiktuoti kieno nors".

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų