REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Moralinį autoritetą praradusio ir priesaiką sulaužiusio prezidento Rolando Pakso kaltės negalės "nuplauti" ir nauji rinkimai.

REKLAMA
REKLAMA

Tai pirmadienį paskelbtame pareiškime (http://www.omni.lt/?i$9359_139502$z_147652) teigia buvęs Seimo pirmininkas ir konservatorių lyderis Vytautas Landsbergis.

REKLAMA

"Sulaužė priesaiką už pinigus - tokia yra neatšaukiama ir pasauly nuskambėjusi Konstitucinio Teismo išvada. Priesaikos sulaužymas, o dar už pinigus, lieka visam gyvenimui. Tai neterminuota", - teigia Seimo narys V. Landsbergis, pažymėdamas, jog šio verdikto neatšauks ir nauji rinkimai.

Konstitucinis Teismas gruodį konstatavo, jog išimties tvarka suteikdamas Lietuvos pilietybę savo dosniausiam rėmėjui Jurijui Borisovui prezidentas vadovavosi ne valstybės, o savo asmeniniais interesais ir sulaužė priesaiką būti lygiai teisingu visiems.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Seimo specialioji tyrimo komisija šiuo metu svarsto kaltinimus prezidentui Rolandui Paksui pažeidus Konstituciją ir sulaužius duotą priesaiką iš viso pagal šešis punktus.

Komisijai yra pavesta iki šio penktadienio pateikti išvadas dėl kaltinimų pagrįstumo ir rimtumo.

V. Landsbergis ragina nutraukti ginčus dėl apkaltos ir palaukti jos pabaigos.

"Pasauly gerbiamo prezidento Lietuva jau vis tiek neturi. Todėl reikia baigti kivirčus dėl antraeilių dalykų, nesipykti dėl apkaltos nei šeimose, nei gatvėse. Procedūra įvyks, ir turėsim tai, ko esame verti", - teigia jis.

Prognozuojama, jog balsavimas dėl prezidento nušalinimo gali būti surengtas balandį.

Konstitucija nedraudžia nušalintam prezidentui dar kartą dalyvauti prezidento rinkimuose.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų