REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tėvynės sąjungos lyderis parlamentaras Andrius Kubilius perspėja dėl nerimą keliančios radikalizmo ir populizmo bangos.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį spaudos konferencijoje jis sakė, kad radikalizmo banga, pasirinkusi lyderiu Respublikos prezidentą, iš tiesų darosi vis grėsmingesnė. Pasak jo, įvairūs mitingai, pasisakymai, raginimai išvaikyti Seimą, grasinimai riaušėmis verčia kalbėti apie prezidento ir jo aplinkos atsakomybę.

REKLAMA

"Jeigu riaušėmis bus bandoma stabdyti Lietuvos žygį pasirinktu keliu link narystės ES ir NATO, tai turime labai aiškiai pasakyti, kad tie, kurie planuoja šituos veiksmus, jie labai stipriai apsirinka. Ir prezidentas turi žinoti, kad už tokius galimus įvykius jam teks visa atsakomybė", - sakė A. Kubilius.

Ketvirtadienį planuojamame susitikime su Lietuvos prezidentu Rolandu Paksu Seimo Tėvynės sąjungos frakcijos nariai, anot jo, ruošiasi jam tai pasakyti.

REKLAMA
REKLAMA

A. Kubilius, kalbėdamas apie populizmo bangą, prognozavo, kad kitame Seime gali būti daug naujų vadinamųjų "gelbėtojų". "Prieš porą metų Vytautas Šustauskas ėjo "gelbėti" Kauno. Kauniečiams užteko dvejų metų ir jie jau nebenori tokio "gelbėtojo", - sakė A. Kubilius. Jo teigimu, dabar Kauno fenomenas yra paplitęs po visą Lietuvą.

Tėvynės sąjungos lyderis neatmetė galimybės, kad Darbo partija veržiasi į valdžią tam, kad galėtų sėkmingai "prichvatizuoti" Europos paramos pinigus.

Gali būti, anot A. Kubiliaus, kad visai Lietuvai teks persirgti "Kauno liga". Kita vertus, “toks persirgimas gali būti ir naudingas tam, kad daugiau Lietuva tokiomis ligomis nebesirgtų. Vis naujų "gelbėtojų" rinkimas garantuoja tik vieną - tai krašto atsilikimą", - pažymėjo A. Kubilius.

Tam, kad Lietuva greičiau pasveiktų nuo visų jaunystės ligų, jo nuomone, reikia atsakingų partijų ir šiek tiek laiko. Pasak A. Kubiliaus, Tėvynės sąjunga pasiruošusi brėžti naujas kryptis Lietuvai, valstybei, žmonėms.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų