REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvę JAV ir SSRS prezidentai Billas Clintonas (Bilas Klintonas) ir Michailas Gorbačiovas sekmadienį gavo netikėtą apdovanojimą, kurį galės pridėti prie savo politinių apdovanojimų kolekcijų, - "Grammy".

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau buvęs laisvojo pasaulio lyderis B. Clintonas vieną prestižiškiausių muzikos apdovanojimų gavo ne už meistriškumą grojant pamėgtu saksofonu, o už darbą įgarsinant rusų liaudies pasaką "Petia ir vilkas".

REKLAMA

Šis geriausio tekstinio albumo vaikams kategorijos "Grammy" už įgarsintą Sergejaus Prokofjevo muzikinę pasaką "Petia ir vilkas" ir jos tęsinį "Vilkas ir Petia" (“Wolf Tracks”), kuriam muziką sukūrė Prancūzijos kompozitorius Jeanas-Pascalis Beintus (Žanas Paskalis Bentiu), B. Clintonas dalijasi su kitu buvusiu pasauliniu lyderiu M. Gorbačiovu ir italų kino žvaigžde Sophia Loren (Sofija Loren).

Šiuo įrašu buvo paminėtos 50-osios S. Prokofjevo mirties metinės. Pasaką pagal S. Prokofjevo muziką įgarsino Sophia Loren, tęsinį - Billas Clintonas, Michailas Gorbačiovas įrašė anglų kalba abiejų pasakų įžangas ir epilogus.

REKLAMA
REKLAMA

Šio projekto organizatoriai žada netrukus išleisti albumo versiją rusų kalba.

Tačiau B. Clintono žmonai, senatorei Hillary Rodham Clinton (Hilari Rodam Klinton), kuri taip pat buvo nominuota "Grammy" geriausio tekstinio albumo kategorijoje, šį kartą nepasisekė.

H. Clinton, kuri 1996 metais gavo "Grammy" už savo knygos "Tam reikia kaimo" (“It Takes a Village”) įrašą, šiemet buvo nominuota už įgarsintą autobiografiją "Gyvoji istorija" (“Living History”), bet pralaimėjo komentatoriui Alui Frankenui (Elui Frankenui), kuris apdovanotas už įrašą "Melas ir jiems įsakinėjantys meluojantys melagiai: Teisingas ir nešališkas požiūris į dešiniuosius" (“Lies And The Lying Liars Who Tell Them: A Fair And Balanced Look At The Right”).

"Grammy" įteikimo iškilmės vyko sekmadienį Los Andžele.

AFP-"Interfax"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų