REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip politinį spektaklį, neduodantį naudos Lietuvai, grupė buvusių disidentų ir politinių kalinių įvertino ketvirtą mėnesį besitęsiantį Prezidentūros skandalą. Trečiadienį buvusių pasipriešinimo dalyvių grupė susitiko su Prezidentu Rolandu Paksu.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak buvusio Seimo nario, politinio kalinio, disidento Aleksandro Bendinsko, susitikimas surengtas jų iniciatyva, siekiant pareikšti paramą Prezidentui.

REKLAMA

"Mes niekieno neorganizuoti, mes turim savo nuomonę, mes ją išreiškiam ir esam pasiryžę ginti kaip ir buvusiais tarybiniais laikais", - sakė A. Bendinskas.

Buvęs Helsinkio grupės kūrėjas Viktoras Petkus po susitikimo supažindino su protestu Konstituciniam Teismui. Dokumento, kurį pasirašė 7 disidentai, tekste Konstitucinis Teismas vadinamas "politizuotu ir todėl paminančiu senąją Lietuvos teisę, Lietuvos tradiciją bei papročius". Tokio disidentų vertinimo Konstitucinis Teismas sulaukė už dosniausio Prezidento R. Pakso rėmėjo Jurijaus Borisovo pilietybės bylos svarstymą.

REKLAMA
REKLAMA

Apibūdinęs dabartinę situaciją kaip "perversmą", V. Petkus pranašavo, kad jis nebūsiąs rezultatyvus. Anot jo, istorija liudija, kad perversmai būna sėkmingi tik tuomet, kai jie įvykdomi žaibiškai.

"Kai perversmas neįvyksta per trejetą dienų, tai jis jau yra nepavykęs. Tada galima kapstytis, ruoštis sudarinėti ten visokias komisijas. Bet šaukštai jau yra po pietų", - sakė V. Petkus.

Anot V. Petkaus, išeitis viena - pradėjusieji šį "nešvarų darbą" turi patys jį ir nutraukti.

Susitikime su Prezidentu taip pat dalyvavo buvę pasipriešinimo dalyviai Stasys Stungurys, Antanas Mozeris, Vytautas Girdzijauskas ir Albertas Žilinskas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų