REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po jo dainos pirmajame atrankos į Eurovizijos ture DJ Užkuraitis pasisuka į kritikuoti pasiruošusią Rositą Čivilytę. Čivilytė, sukrėsta ir įžeista to, ką pamatė, keršija ir koviniu stiliumi žlugdo jo entuziazmą ir motyvaciją. Vėliau iš jo juokiasi internete, troleibuse ir prie alaus, o nehumaniškas ir moraliai sugedęs “Omni laiko” žurnalistas su kruvina plunksna Arminas Višinskis (pala, pala, čia gi aš!) sako, kad jis nesuprato pajuokavęs.

REKLAMA
REKLAMA

Grupe.jpg

Tai KES (Kęstutis Navickas). Spustelkit čia (http://www.nkp.lt/euvizija01.wmv) ir susipažinkit.

REKLAMA

Karys, nenorintis būti generolu

“Galvojam, kad jau laimėjom Euroviziją, nes mūsų tikslas buvo bent pasirodyti per LTV. Kadangi jau patekom į superfinalą Kauno sporto halėje, manau, mums nieko nebereikia”, - sako KES ir priverčia mane susimąstyti, ką mes su tokiu užsidegimu konkuruoti veiksim Europos Sąjungoje, tuo labiau kad šis Teisės universitete studijuojantis vaikinas užaugęs bus eurobiurokratu.

Aš jį gėdinu, kad visada reikia siekti kuo daugiau, ir jis šiek tiek apsigalvoja: “Taip, siekti reikia, bet mes matom, kad Lietuvoj yra daug senų patyrusių scenos vilkų, Kučinskas ar kiti. Bet kodėl gi ne? Mes irgi stengsimės, darysim geriausia, pagerinsim savo įvaizdį ir vokaliniu, ir choreografiniu požiūriu. Na, o kaip įvertins žiūrovai, bus matyti. Mes ir norėjom pamatyti, kiek mes iš tikro galim patikti žiūrovams”.

REKLAMA
REKLAMA

Aš baisiai šmaikštus ir išradingas, klausiu, ar galvoja apie Lietuvą, kai dainuoja, tačiau visos mano pastangos perniek: “Aš nemanau, kad važiuosiu į Turkiją, tai būtų labai baisus dalykas. Turėčiau susapnuoti blogą sapną, kad ten važiuočiau. Nemanau, kad esu pasirengęs atstovauti visai Lietuvai. Man ir taip jau yra per daug tos sėkmės, kad dar į pačią Euroviziją patekčiau. Aišku, jeigu žmonės taip balsuotų, aš tikrai važiuočiau ir daryčiau tiek, kiek sugebėčiau”.

Tai ar smagu toj stebuklingoj TV dėžutėj? “Teko grimuotis. Panelėms tai jokių problemų, o aš tai jaučiausi keistai”, - sako KES. Keistai? Pakvipo homofobija, vis šioks toks skandalingumas, todėl klausiu, ką tas “keistai” reiškia. “Na, kaip tikra žvaigždė. Kai anksčiau dainuodavau visokiose miesto šventėse, nebūdavo jokių grimų, skraidančių kamerų. O čia mes jautėmės tikrai kaip žvaigždės. Tikrai šaunu, tikrai didelis patyrimas”, - dalijasi patirtimi. O mane per TV keliolika kartų rodė - tokių žvaigždžių net nebūna.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ilgas kelias iki šlovės

Pirmoji Kęstučio scena buvo virtuvinė kėdė. Pirmasis hitas - “Truputis saulės” (http://www.nkp.lt/truputis.mp3). O pirmasis viešas pasirodymas? “Būdamas darželinuku dalyvavau respublikinėj “Dainų dainelėj”, bet laureatu netapau”, - pasakoja.

O dainuoliai dažniausiai turi visokių gerbėjų, su kuriomis gali neišbandytų pozų tyrimus daryti. “Tai kaip paskui su merginomis daržely sekėsi?” - merkiu akį. “Gerai, guldydavo šalia”, - sako. Aš atkaklus: “Ir ką darydavot?”. “Nieko, susikabinę kartais būdavom, - sako, padaro pauzę ir savo širdies draugės Renatos prašo neužpykti. - Kažką darydavom. Drausdavo, buvo išskyrę, paskui vėl suvedė”. Pirmas bučinys ir buvo vaikų darželyje.

REKLAMA

Jo mama - muzikos mokytoja, kuri ir traukė link muzikos. Baigė Ukmergės vaikų muzikos mokyklą, nuo pirmos klasės pradėjo groti pučiamaisiais, nuo 15 metų jau prasidėjo estrada. “Turėjom didelį būgną, porą lėkščių ir elektroninį sintezatorių, kuris beveik neveikė”, - prisimena. Didžiausią įtaką jam darė Lietuvos estrados žvaigždės- Stasys Povilaitis, Janina Miščiukaitė.

Su Renata prieš kelerius metus romantiškai susipažino Šiauliuose: “Susipažinau diskotekoj. Aš jos paklausiau, koks jos vardas. “Renata”, - atsakė. Renata ir giminaičiai stumtelėjo Kęstutį sudalyvauti Eurovizijos atrankoje ir jis neatsilaikė. Mergina pasinaudojo tarnybine padėtimi ir grupėje padarė šokėjos karjerą, pritariančios dainininkės atsiliepė į skelbimą laikraštyje.

REKLAMA

KES dainą prodiusavo Paulius Jasiūnas iš Šiaulių. “Aš jam pasiūliau savo melodiją, daviau savo žodžius ir sukūrėm midi failą. Nesigirsiu kaip kiti žymūs Lietuvos atlikėjai, - sako Kęstutis ir giriasi. - Aš irgi konsultavausi su labai žymiais užsienio prodiuseriais, apie kuriuos kiekvienas Lietuvos muzikantas galėtų pasvajoti. Nenoriu girtis, neišduosiu tų pavardžių ir šalių. Kai išleisiu albumą, tikrai pasakysiu ir tai bus kažkas ekstravagantiška ir netikėta tiems visiems, kurie pučiasi su švedais ar panašiai (Švedijos prodiuseris kūrė dainą Amberlife - A. V. past.). O dabar yra tik viena daina, nenoriu vardyti prodiuserių, kurie tik patarė. Nemanau, kad man, dar visai nežinomam atlikėjui, to reikia. Galbūt per kitą mūsų susitikimą”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O kiek kartų už save žinutėmis balsavo? “Ir taip viskas brangiai kainuoja - ir apsirengimas, ir įvaizdis, ir dainą sukurti, ir studijos, ir prodiuseris. Kadangi man mano daina patinka, tai mes visi ir atidavėm už save po vieną balsą. Draugai sako, kad balsavo po vieną kartą, bet netikiu, kad tik po vieną kartą. Kas nuo to pasikeistų, jeigu būtume už save balsavę? Mes vis tiek jaustumės kvailai, nes galvotume, kad nepatinkam niekam ir vis tiek veržiamės į Euroviziją”, - sako, tvirtina, abejoja ir teigia.

“Visada buvau šou vaikinas”

Tad kam jis dainuoja, kas gi už jį galėjo balsuoti? “Visi romantiški žmonės, kurie žino, kas yra meilė. Aš manau, tokių žmonių labai daug. Kurie nori žvelgti į meilę kitu aspektu, ne vien materialiniu. Tie, kurie žvelgia iš šiek tiek kitos pusės - per žvaigždes, per galaktikas, per gėles”, - sako. Pala, pala, aš tai knygų persiskaitęs, aš žinau, kad į meilę beveik visada per gamtą žvelgiama. “Taip, kartais žvelgiama, bet būna dainų, kur nelabai žvelgiama”, - aiškina KES. Aha.

REKLAMA

Čia jis išverčia priedainį: “Tik būk mano žvaigždėle ir istorija Didžiojo Kentauro žvaigždyne, kur susijungę slypi rojaus tiesa ir gamtos žemuogė”.

Iš dalies daina skirta Renatai: įpusėjęs dainą suprato, kad remiasi išgyvenimais, kurie išniro su ja bedraugaujant. Nors Renata sako, kad daina jai labai patiko, tačiau, brangieji Valentinai, Kęstučio žingsnis strategiškai nekoks: jei norit ištirpdyti merginai širdį, reikia sakyti, kad ji jus įkvepia taip, kad dainų rašyti nespėjat, o dėl jos Timberlake’ą ir Eminemą nuo sosto nuversit.

REKLAMA

“Ar gatvėse atpažįsta? Galbūt jau senutės užleidžia atsisėsti?” - klausiu ir nustembu sužinojęs, kad kaimynės senutės jį jau užleidžia. “Ir šiaip aš visą laiką šou vaikinas buvau”, - priduria. Jis teigia, kad galėtų išgerti 0,7 l degtinės butelį ir jam nieko nebūtų.

Tai gal kokį sėkmės receptą, kaip patekti į Euroviziją, galėtų pametėti? “Reikia patikti žiūrovui. Ką tai reiškia? Tai reiškia atitikti kažkokį lygį, kad būtų gražu. Patikimas žiūrovui reiškia, kad turi patikti daina”, - sako Kęstutis. Klausykitės, kol galit.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rosita, Kęstutis nori kažką pasakyti

Laikas išsiaiškinti, kas Eurovizijos finale atrodys solidžiausiai ir išvis į ką Lietuvoj verta kreipti dėmesį. “Aš eičiau už tuos, kurie blogiausiai pasirodė”, - sako jis, o blogiausiai Eurovizijos atrankoje pasirodė toks atlikėjas KES, surinkęs 209 balsus. “Tiesiog paguosdamas juos ir linkėdamas visokeriopos sėkmės. Tiems, kas tą sėkmę turi, aš jos jau nebelinkiu”, - aiškina.

Ir neklaustas pradeda kalbėti apie kritikus: “Pasakysiu apie kritikus šiek tiek. Yra labai gražu, kai žmogų kritikuoja, bet kai yra hiperkritika, tai yra signalas, kad tam kritikuotojui reikėtų atsistoti ir dalyvauti”.

REKLAMA

Aš: “A?”.

Jis: “Aš tiesiog nenoriu minėti pavardžių. Aš manau, kad visi matė ir visi žino. Susidaro įspūdis, kad tokie žmonės nori dalyvauti, bet negali”.

Aš visada už viešus konfliktus: “Tai gal norėtų kritikams kokį nors eilėraštį dedikuoti ar žodį mielesnį tarti?”.

“Kritikuokime, bet kritikuokime saikingai ir žvelkime į esmę (kur šiais laikais esmė, žino visi - A. V. trigrašis). Galima sakyti, kad mano drabužiai ar choreografija bloga, o ne spėlioti mano atsiradimo priežastį. Iš kur aš atsiradau, yra mano reikalas. Žmogus, kuris taip darė, manau, stengsis daugiau to nedaryti, nes tai gėda Lietuvai”, - pareiškia, o aš atkaklus ir vis tiek noriu sužinoti, kurie atlikėjai jį Lietuvoj žavi.

REKLAMA

“Man šiaip patinka visa Lietuvos estrada. Man patinka linksmos muzikos, o kartais romantinės. Ir kartais prie alaus muzikos. Kiekviena daina kažkur tinka, - teigia ir vis nenusėdi. - Aš dar kritikams norėčiau pridurti, kad yra sveikintina, jei žmonės dalyvauja. Klausytojai patys atsirinks, ar pirkti albumus, ar klausytis koncertų. Kam žmonėms trukdyti? Jie bus atrinkti natūralia atranka ir gaus tai, ko nusipelnė. Jeigu tave išrinko prezidentu, tai tu gali pasakyti, kad esi prezidentas. Jeigu tu esi žvaigždė, tai ir gausi tą apdovanojimą, medalį, kad esi žvaigždė”.

REKLAMA
REKLAMA

“Tai kas tau prie alaus konkrečiai patinka?” - vyksta spaudimas per visą aikštę. “Žiūrint po kiek bokalų”, - sako. “Tarkim po penkių”, - sakau. “Man atrodo, kad po penkių bokalų man patinka visi atlikėjai, kurie dainuoja linksmas dainas”, - sako. “O kas patinka iš romantiškų be alaus?” - klausiu. “Na, “Mango” man patinka... Kastytis Kerbedis”, - pagaliau išspaudžia. Nejaugi skaudėjo?

Apie didžiavyrius

Daug žmonių sako, kad Kęstutis panašus į Rytį Ciciną ir jis tai yra girdėjęs. Su malonumu sutiktų daryti bendrą projektą: “Man būtų didelė garbė dirbti su tokiais žymiais ir gerais atlikėjais, kurie laiko visą Lietuvos estradą. Nė vienas balius neapsieina be Cicino. Galima iš jo juoktis, bet kažkodėl visi jo klauso, koncertuose pilnos salės, jis turi savo stilių ir važinėja su limuzinu”. O kadaise Rytis Cicinas ne su limuzinu važinėjo, o buvo niekam nežinomas atlikėjas juokinga pavarde, nenuvažiavęs koncertuoti į kaimą, juokingu pavadinimu Siesikai, todėl parodytas per vieną infošou, todėl pradėtas ironiškai palaikyti, todėl susilaukęs vis daugiau žiniasklaidos dėmesio, todėl parduodavęs vis daugiau albumų.

REKLAMA

O ką Kęstutis mano apie favoritą važiuoti Turkijon Amberlife? Nieko ypatinga: “Jeigu jis laimės, galėčiau jam paspausti ranką ir pasakyti, jog labai smagu, kad jis laimėjo”.

Negalima nepaklausti: “Ar Paksas kaltas?” “Kalbant apie Paksą yra dvi pozicijos: mes galime teigti, kad jis yra kaltas, arba galime teigti, kad jis yra nekaltas. Aš nenoriu kalbėti - kaltas jis ar ne, bet aš pabandysiu jį apibūdinti kaip prezidentą. Koks turėtų būti prezidentas? Prezidentas turi turėti daug oratorinių sugebėjimų, jis turėtų įtikinamai šnekėti, jis turėtų atrodyti prezidentiškai, jis turėtų turėti labai išlavintą sisteminį mąstymą, mokėti viską pateikti oficialiai, ko kai kuriais aspektais trūksta Paksui”, - dėsto KES.

Devintas.jpg

Čia pora KES vaikystės hitų. Apie Sabonį (http://www.nkp.lt/sabonis.mp3) ir apie vilnietę (http://www.nkp.lt/vilniete.mp3).

[email protected]

Per interviu niekas nesusimušė, niekam neprireikė greitosios pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų