REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės policijos pareigūnai sulaikė šešis įtariamuosius, kurie apgaudinėdami vilniečius reikalaudavo pinigų išgalvotų avarijų žalai atlyginti. Keturi iš sulaikytųjų jau anksčiau teisti. Tarp įtariamųjų - viena moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnų teigimu, grupė buvo gerai organizuota, jos nariai nusikaltimus vykdė pasiskirstę funkcijomis.

REKLAMA

Šių metų vasario 2-osios naktį, 2.40 val., Vilniaus miesto 1-ojo policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą, kad piliečiui A. J. (g. 1956 m.) į namus paskambino nepažįstamas asmuo, prisistatė sūnumi ir pranešė, kad po autoavarijos reikia sumokėti 5 tūkst. litų. Vėliau paaiškėjo, kad tai buvo apgaulė.

Dėl šio įvykio vasario 2 d. policija sulaikė Panevėžio miesto gyventojus V. Ž. (g. 1986 m.), T. B. (g. 1987 m.), T. K. (g. 1986 m.) ir E. B. (g. 1980 m.). Nustatyta, kad minėta asmenų grupė įvykdė ne vieną tokio pobūdžio nusikaltimą.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo metu išaiškėjo ir daugiau asmenų, įtariamų įvykdžius tokio pobūdžio nusikaltimus. Tą pačią dieną policijos pareigūnai sulaikė dar du asmenis: Kybartų miestelio gyventojus V. P. (gimusią 1973 m.) ir G. L. (g. 1973 m.). Po dviejų dienų buvo sulaikytas Kupiškio miesto gyventojas G. D. (g. 1971 m.). Per kratas sulaikytųjų namuose pareigūnai rado nusikalstamų būdu įgytų pinigų. Užblokuotos trys banko sąskaitos, į kurias būdavo pervedami sukčiavimo būdu įgyti pinigai.

Pasak Vilniaus miesto vyriausiojo miesto policijos komisariato pranešimo, dalis gautų pinigų patekdavo į Marijampolės pataisos namus. Turimais duomenimis, grupė vykdė nusikaltimus nuo 2003 metų liepos-rugpjūčio mėnesių. Manoma, kad ši grupė tokio pobūdžio nusikaltimus galėjo vykdyti ir kituose Lietuvos miestuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visi sulaikytieji uždaryti į areštinę.

V. Ž. 2003 metais buvo teistas už vagystę. B. E. teistas keturis kartus. 1995 m. - už vagystę, 1997 m. - už chuliganizmą, 2000 m. - už vagystę ir chuliganizmą. T. K. teistas tris kartus. 2002 m. - už vagystę ir plėšimą, 2003 m. - už nesunkų sveikatos sutrikdymą. G. D. teistas du kartus. 1993 m. - už vagystę, 1997 m. - už plėšimą.Dėl įvykdytų sukčiavimo atvejų dar ieškoma Panevėžio miesto gyventojo Roko Buinicko (g. 1986 m.), kuris pasislėpė nuo ikiteisminio tyrimo.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų