REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinis prokuroras Antanas Klimavičius teigia kol kas neapsisprendęs, ar bus pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dienraščio "Respublika" vyriausiojo redaktoriaus Vito Tomkaus galimo spaudimo Vilniaus merui Artūrui Zuokui ir privačioms bendrovėms. Prokurorui A.Zuoko pareiškimas pasirodė labiau panašus į politinę deklaraciją

REKLAMA
REKLAMA

Kaip trečiadienį sakė A.Klimavičius, pradėti ikiteisminį tyrimą nedelsiant sutrukdė tai, kad A.Zuoko pareiškimas yra nekonkretus, labiau panašus į politinę deklaraciją.

REKLAMA

"Tokio pareiškimo dar nebuvau matęs. Į politiką neturime noro ir laiko lįsti", - teigė pareigūnas.

Be to, A.Klimavičiaus teigimu, neaišku, kodėl į pareigūnus kreipėsi pats miesto meras, o ne tą spaudimą, kaip įtariama, patyrusios įmonės.

Sprendimas, dėl ikiteisminio tyrimo turėtų būti priimtas iki penktadienio. Neatmetama tikimybė, kad toks tyrimas nebus pradėtas arba prokuratūra prašys A.Zuoko patikslinti savo pareiškimą.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus meras, Liberalų ir centro sąjungos lyderis Artūras Zuokas prieš savaitę teisėsaugos institucijoms pranešė, esą verslininkas ir dienraščio "Respublika" vyriausiasis redaktorius V.Tomkus reikalauja kyšio ir prievartauja turtą.

Mero teigimu, V.Tomkaus spaudimą patyrė ir penkios privačios bendrovės, kurios esą pasirengusios liudyti teisėsaugininkams.

Mero teigimu, ne vienerius metus V.Tomkus jį kviesdavo į susitikimus, kur priekaištaudavo, kodėl įmonės nesireklamuoja dienraštyje "Respublika", kodėl savivaldybė prenumeruoja mažai šio dienraščio egzempliorių, neužsako mirties užuojautų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Meras teigė, kad jam "tekdavo" pasiūlyti įmonėms glaudžiau bendradarbiauti su šiuo dienraščiu, jo asmeniškai buvo prašoma įtakoti įmones, kad būtų daugiau reklamos, viešųjų ryšių aptarnavimo sutarčių su "Respublika", "nes tai garantuotų politinį stogą".

"Verslininko V.Tomkaus veiklą vertinu kaip reikalavimą, kad oficialus pareigūnas įtakotų kitus ūkio subjektus dėl V.Tomkui naudingų reklamos ar kitokių sutarčių sudarymo su UAB "Respublikos leidiniai" ir UAB "Vakaro žinios", šantažuojant, jog antraip bus spausdinami neobjektyvūs ir neigiami straipsniai bei nuotraukos apie mano asmenį ir veiklą", - teigė A.Zuokas.

REKLAMA

Trečiadienį A.Zuokas per radijo stotį M1 žinių tarnybą išplatino pareiškimą, kuriame piktinasi Generalinės prokuratūros "tempais".

"Man tenka dažnai matyti mūsų teisėsaugos institucijų nenorą principingai priimti sprendimus, o kartais net vengti tokių tyrimų. Tačiau aš galiu pasakyti, jei ikiteisminis tyrimas nebus pradėtas, aš parašysiu antrą pareiškimą", - sako miesto meras.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų