REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos prokuratūroje ketvirtadienį (02.05) dar kartą parodymus davė prezidento patarėjas Gintaras Šurkus. Jis buvo antrą kartą apklaustas ikiteisminiame tyrime dėl garbės ir orumo įžeidimo, pateikiant tikrovės neatitinkančius faktus.

REKLAMA
REKLAMA

Prokuratūra aiškinasi, ar savo pareiškimu prezidento patarėjas įžeidė Seimo pirmininko Artūro Paulausko garbę ir orumą.

REKLAMA

Per pirmąją apklausą pirmadienį G. Šurkui buvo parodytas interviu Lietuvos televizijai, kuriame jis įvardijo, kad "visa tai, ką ambasadorius Antanas Dambrava, pavadino nelaime, yra iš anksto suplanuotas sąmokslas su tikslu nuversti prezidentą".

G. Šurkus teigė esantis nustebęs, kodėl tai yra ne privatus kaltinimas, jei įžeista asmens garbė ir orumas, o valstybinis kaltinimas, kuris teikiamas tuo atveju, jei įtarimai susiję su grėsme valstybei ar visuomenei.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš pakartojau įvairiais pavyzdžiais ir faktais, kad visų pirma neįžeidžiau Seimo pirmininko nei garbės, nei orumo, todėl, kad netinkamais ar žeminančiais jį žodžiais apie neatsiliepiau, o tai, ką aš pasakiau, yra mano nuomonė, kurią turėti ir reikšti įteisina Konstitucija", - yra sakęs G. Šurkus.

G. Šurkus taip pat teigė, kad praėjus tam tikram laikui po pareiškimo, patarėjo nuomone, sąmokslo eiga patvirtina jo žodžius.

"Jei tiesos skelbimas yra grėsmė valstybei ir visuomenei, tai mane stebina", - teigė G. Šurkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prokurorui G. Šurkus teigė išvardijęs 19 punktų, kuriuo įrodo iš anksto suplanuoto sąmokslo teoriją.

"Didžiausia problema yra ta, kad jiems to padaryti nepavyko", - teigė G. Šurkus.

Apie prieš prezidentą rengiamą sąmokslą R. Paksas kalbėjo pačią pirmąją skandalo dieną, interviu tiesioginiame nacionalinės televizijos eteryje.

R. Paksas per nacionalinę televiziją pareiškė, kad slaptos Valstybės saugumo pažymos (VSD) pateiktos pažymos paviešinimas, nepateikus jos prezidentui, "gali būti įvardyta kaip sąmokslas".

REKLAMA

Pastarosiomis savaitėmis susitikimuose su visuomene R. Paksas dažnai vartoja sąmokslo sąvoką, kaip sąmokslininkus nurodydamas korumpuotas revanšo siekiančias politines jėgas.

Apie sąmokslą prabilo kartu su prezidentu po Lietuvos miestu važinėjanti Vilniaus universiteto profesorė Aušra Marija Pavilionienė, įvardijusi "sąmokslo prieš prezidentą" organizatorius.

Rokiškyje vykusiame R. Pakso susitikime su gyventojais A. M. Pavilionienė teigė, kad "suokalbio" iniciatoriai yra Vilniaus meras, Liberalų ir centro sąjungos vadovas Artūras Zuokas, kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus bei jo buvęs patarėjas Raimundas Mieželis, smegenys - Valstybės saugumo departamente dirbantis Linas Petronis, o vykdytojai - Seimo nariai Aloyzas Sakalas bei Alvydas Sadeckas. "Suokalbio stogu" A. M. Pavilionienė pavadino Konstitucinį Teismą.

REKLAMA

Seimo narys A. Sakalas paprašė Generalinę prokuratūrą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl profesorės įvardytų "sąmokslo prieš prezidentą" organizatorių.

Generalinės prokuratūros atstovas spaudai Vidmantas Putelis žiniasklaidai yra patvirtinęs, kad šiuo metu atliekama daugiau kaip dešimt ikiteisminių tyrimų, susijusių su pastaruoju metu vykstančiais politiniais procesais, tarp jų - ir dėl "sąmokslo" teorijų.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų