REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Vilniaus paveikslų galerijoje pristatoma istoriko Vydo Dolinsko mokslinė studija "Simonas Kosakovskis. Politinė ir karinė veikla Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje 1763-1794". Knygą parėmė Lietuvos tūkstantmečio minėjimo direkcija, išleido "Vagos" leidykla.

REKLAMA
REKLAMA

Knygoje pateikiama Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės paskutinio didžiojo etmono, Lietuvos ir Rusijos kariuomenių generolo Simono Kosakovskio biografija. Knygoje šios amžininkų ir tyrinėtojų prieštaringai vertinamos istorinės asmenybės akimis bandoma pažvelgti į svarbiausius Lietuvos ir tuometinės Abiejų Tautų Respublikos istorinės būties problemas, šiandien aktualius tarptautinių santykių Europoje kontekstus, taip pat analizuojamas jungtinės Lietuvos ir Lenkijos valstybės kelias į politinę nebūtį.

REKLAMA

Pristatant studiją dalyvaus Vilniaus universiteto profesoriai Irena Valikonytė ir Mečislovas Jučas, akademikas Vytautas Merkys, daktaras Valdas Rakutis, leidyklos "Vaga" direktorius Gintaras Binkauskas ir redaktorė Margarita Dautartienė, Lietuvos tūkstantmečio minėjimo direkcijos vadovas Gediminas Ilgūnas, Lietuvos dailės muziejaus direktorius Romualdas Budrys. Koncertuos pianistai Rūta ir Zbignevas Ibelhauptai.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų