REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas ketvirtadienį rengia susitikimą su valdančiosios Socialdemokratinės koalicijos frakcijos Seime nariais. Frakcijoje BNS informavo, kad į susitikimą Prezidentūroje ketina atvykti visi 53 frakcijos nariai.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitės pradžioje frakcijos narys, Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Česlovas Juršėnas yra sakęs, kad su prezidentu apie jam gresiančią apkaltą diskutuoti neketina.

REKLAMA

"Tokiame susitikime apkaltos procesas nenagrinėtinas. Mums, kaip būsimiems prisiekusiųjų teismo nariams, neišeina kalbėtis su tuo, kuriam taikoma apkalta", - yra sakęs Č.Juršėnas.

Šią savaitę prezidentas jau susitiko su Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų frakcijos Seime seniūne Kazimiera Prunskiene, socialdemokratu Visvaldu Nekrašu, kuris prisipažino savo atėjimo į Prezidentūrą su frakcija nederinęs, taip pat liberalcentristu Juozu Matulevičiumi, Mišrios Seimo narių grupės atstovu, politinės partijos "Lietuvos krikščionys demokratai" pirmininku Kaziu Bobeliu.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš dvi savaites prezidentas pakvietė kiekvieną Seimo narį susitikti asmeniškai, bet taip pat savo kvietime pareiškė esąs pasirengęs susitikti su Seimo frakcijomis ir komitetais.

Siūlymą inicijuoti apkaltą iš 53 Socialdemokratinės koalicijos frakcijos narių nepasirašė 22 nariai, tarp jų trys ministrai.

Jeigu kaltinimus prezidentui svarstanti Seimo specialioji tyrimo komisija patvirtins jų pagrįstumą ir rimtumą, Seimas turės balsuoti dėl jo nušalinimo.

Prognozuojama, jog toks balsavimas gali įvykti balandį.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų