REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį posėdžiavusi parlamentinė apkaltos komisija nutarė kitą savaitę rinktis į paskutinį posėdį, po kurio sės rašyti kaltinimų prezidentui tyrimo išvadas.

REKLAMA
REKLAMA

"Komisija savo darbą tęs antradienio posėdyje, kuriame bus dar kartą suteikta galimybė prezidentui arba jo atstovams pateikti paaiškinimus dėl Seimo narių grupės pateiktų kaltinimų prezidentui. Tuomet komisija eis rašyt išvadas", - po posėdžio žurnalistams sakė komisijos pirmininko pavaduotojas Julius Sabatauskas.

REKLAMA

Prezidentas Rolandas Paksas iki šiol ignoruoja prašymus liudyti apkaltos komisijai.Pasak J.Sabatausko, komisija prašys papildomo laiko darbui, jei nespės iki jai nustatyto laiko pateikti Seimui išvadų.

Apkaltos komisija iki vasario 13 dienos turi Seimui pateikti išvadą, ar kaltinimai prezidentui yra pagrįsti ir rimti. Savo išvadą dėl kaltinimų šiurkščiai pažeidus Konstituciją turėtų pateikti ir Konstitucinis Teismas.

Prezidentui atstovaujantis vienas iš advokatų Kęstutis Stungys žurnalistams sakė, jog gynyba ketina kvestionuoti apkaltos komisijos išvadas, "nes visi kaltinimai teikime grindžiami neteisėtai veikusios Sakalo vadovaujamos komisijos išvadomis"."Tiek anos komisijos, tiek šitos komisijos veikla sietinos kartu ir yra lygiai tiek pat kryptingos", - teigė K.Stungys.

REKLAMA
REKLAMA

Anot J.Sabatausko, komisija posėdyje taip pat svarstė faktines aplinkybes, susijusias su kaltinimu R.Paksui dėl valdžių autoriteto diskreditavimo, jų darnaus funkcionavimo sutrikdymo ir prezidento institucijos galių nevykdymo.

Apkaltos iniciatorių nuomone, tam savo veiksmais prielaidas sudaręs prezidentas šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė duotą priesaiką.

Iš viso prezidentui yra pateikti šeši kaltinimai.

Kaltinimas dėl valdžių autoriteto diskreditavimo ir jų darnaus funkcionavimo, be kita ko, remiasi prezidento viešais pareiškimais, neva prieš jį yra organizuotas "sąmokslas".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas ir pastaruoju metu kartoja šį kaltinimą, jį nuolat eskaluoja R.Pakso šalininkai bei kai kurie jo patarėjai.

Proprezidentinės Liberalų demokratų partijos lyderis Valentinas Mazuronis ir prezidento patarėjas Gintaras Šurkus sąmokslo prieš prezidentą organizavimu apkaltino Seimo pirmininką Artūrą Paulauską.

Pastarojo prašymu Generalinė prokuratūra pradėjo tyrimą dėl garbės ir orumo įžeidimo skleidžiant tikrovės neatitinkančias žinias.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų