REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas ketvirtadienį pateiks Valstybės saugumo departameno (VSD) vadovui Mečiui Laurinkui prašymą pateikti apkaltos medžiagą, kurios jis teigia negaunantis iš Seimo komisijos.

REKLAMA
REKLAMA

"Šiai komisijai esu išsiuntęs laišką, kad pateikite, pateikite, mielieji, visą medžiagą, kad aš galėčiau susipažinti ir atsakyti į klausimus išsamiai, įsigilinęs į esmę", - ketvirtadienį per "Žinių radiją" piktinosi prezidentas R.Paksas.

REKLAMA

Komisijos atstovai tuo tarpu pažymi, kad prezidentui yra prieinama visa medžiaga, kuria disponuoja ir pati komisija.

"Šiandien aš pasirašysiu raštą Valstybės saugumo departamento vadovui. Galbūt Valstybės saugumo departamento vadovas man pateiks tą medžiagą, nes komisija to padaryti nesiteikia. Gavęs tą medžiagą, išanalizavęs aš padarysiu sprendimą", - tikino prezidentas, atsakydamas į klausimą, ar pagaliau sutiks liudyti parlamentinei apkaltos komisijai.

REKLAMA
REKLAMA

Jis piktinosi, kad prezidentui atstovaujantys advokatai vis dar neturi leidimo dirbti su slapta medžiaga. VSD vadovas yra paaiškinęs, kad tebevyksta procedūra, susijusi su tokių leidimų išdavimu.

Apkaltos komisijos pirmininko pavaduotojas Julius Sabatauskas pirmadienį žurnalistams sakė nežinąs, ar pavyks laiku pateikti išvadas, ir tai priklausys nuo R.Pakso sutikimo arba atsisakymo liudyti. Komisijos išvados turėtų būti pateiktos iki vasario 13 dienos.

Apkaltos komisija patvirtinus, jog kaltinimai prezidentui yra pagrįsti ir rimti, Seimas turės balsuoti dėl jo nušalinimo. Prognozuojama, jog toks balsavimas gali įvykti balandį.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų