REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktoji knyga lietuvių kalba apie jaunąjį burtininką Harį Poterį Lietuvos knygynus pasieks kitą savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė leidykla "Alma littera", vasario 13 dieną Lietuvos knygynuose bus pradėta prekiauti penktąja į lietuvių kalbą išversta britų rašytojos Joanne Kathleen Rowling (Džoan Ketlin Rouling) knyga apie burtų mokyklos mokinį Harį Poterį "Haris Poteris ir Fenikso brolija".

REKLAMA

Penktoji knyga apie Harį Poterį, kurią išleido leidykla "Alma littera", išleista 25 tūkst. egzempliorių tiražu. Knyga kainuos beveik 35 litus.

"Haris Poteris šioje knygoje jau paauglys, todėl ir jo problemos šiek tiek rimtesnės", - BNS sakė "Alma littera" ir "Šviesa" leidyklų grupės atstovė spaudai Ieva Bačinskaitė.

Pasak jos, šioje knygoje Haris Poteris sužinos savo lemties paslaptį, o kovoje su blogiu žus vienas iš teigiamų knygos herojų.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji tuo metu niekam nežinomos rašytojos J. K. Rowling knyga apie burtų mokyklą, jos mokinius, mokytojus, drąsos, ištvermės, sumanumo, išminties reikalaujančią kovą tarp gėrio ir blogio bei šaunųjį mokinį Harį Poterį pasirodė 1997 metais.

Penkios knygos apie Hogvartso auklėtinį yra išverstos į 60 kalbų, o parduotų visame pasaulyje knygų skaičius viršija 250 milijonų.

Hario Poterio populiarumo banga neaplenkė ir Lietuvos - čia nupirkta daugiau kaip 133 tūkstančiai knygų egzempliorių.

J. K. Rowling planuoja parašyti dar dvi knygas apie nepaprastą berniuką.

Kai kurie Hario Poterio gerbėjai penktąją knygą jau skaito lietuviškai. "Alma littera" knygų klubas savo kataloge bei interneto svetainėje skelbė akciją, kurios dalyviai, užsisakę šią knygą iki sausio 20 dienos, ją gavo dviem savaitėm anksčiau, nei prasidės prekyba knygynuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Alma littera" knygų klubas sulaukė net 1300 tokių užsakymų.

Leidykla "Alma littera" dovanojo visuomeninei organizacijai "Šiltų širdžių klubas" daugiau nei 70 itin prabangiai įrištų Hario Poterio nuotykių knygų, iš kurių penkios - su autorės J. K. Rowling autografais. Šios knygos bus parduotos "Šiltų širdžių klubo" organizuojamame paramos vaikams aukcione.

Aukcionas vyks vasario 9 dieną Vilniuje, "Mambo" klube.

Aukcione surinktos lėšos bus skirtos remtiniems vaikams. Panašūs aukcionai rengiami ir kitose pasaulio šalyse.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų