REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas tikisi, kad Seimui pateiktos specialiosios tyrimo komisijos išvados padės Seimo nariams apsispręsti balsuojant. Jis taip pat ragina palaukti atomazgos ir nepasiduoti provokacijoms.

REKLAMA
REKLAMA

"Žinant, kad komisija siūlo pradėti Lietuvos Prezidentui apkaltą, turime susitelkti, būti vieningi, palaukti atomazgos ir nepasiduoti įvairioms provokacijoms, kurios galbūt bus bandomos organizuoti per tą laikotarpį", - sakė ketvirtadienį A. Paulauskas, komentuodamas Seimo specialiosios tyrimo komisijos išvadas.

REKLAMA

Anot Seimo vadovo, baigėsi vienas etapas, ir išeita į finišo tiesiąją. A. Paulauskas taip pat pabrėžė, kad viskas vyko laikantis demokratinių procedūrų, konstitucinių normų. "Gal šitas procesas atrodė kiek tai užsitęsęs, varginantis, bet to reikalauja mūsų Konstitucija, to reikalauja pati demokratija", - teigė A. Paulauskas.Konstitucinis Teismas, anot jo, turės atsakyti, ar nebuvo šiurkščiai pažeista Konstitucija, ar nesulaužyta priesaika.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo nariai, pasak A. Paulausko, paskutinėje apkaltos stadijoje tampa prisiekusiais. "Pirmą kartą Seimo salėje pirmininkaus Aukščiausiojo Teismo pirmininkas arba šio teismo teisėjas ir čia bus paskelbtas galutinis verdiktas", - teigė A. Paulauskas.

Seimo Pirmininko nuomone, siūlymas išsiaiškinti Lietuvos Prezidentui adresuotų kaltinimų pagrįstumą buvo teisingas. A. Paulauskas taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad ir buvusios Aloyzo Sakalo komisijos, ir specialiosios tyrimo komisijos išvados iš esmės sutapo. "Tai daug ką pasako ir padės Seimo nariams apsispręsti balsuojant", - mano A. Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų