REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinis prokuroras Antanas Klimavičius Seimo prašys leidimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn parlamentarą liberalcentristą Virginijų Martišauską. Pasak generalinio prokuroro pavaduotojo Gintaro Jasaičio, tyrimas dėl V. Martišausko veiksmų vyksta ilgiau nei mėnesį ir duomenų surinkta pakankamai.

REKLAMA
REKLAMA

Apie savo prašymą panaikinti Liberalų ir centro frakcijos nario imunitetą A. Klimavičius trečiadienį pavakary ketina informuoti Seimo pirmininką Artūrą Paulauską.

REKLAMA

G. Jasaičio teigimu, nei parlamento vadovui, nei parlamentarams tyrimo medžiaga nebus perduota. Su ja bus supažindinta tik komisija, jei ji bus sudaryta generalinio prokuroro prašymo pagrįstumui ištirti.

Kaip trečiadienį pranešė dienraštis "Lietuvos rytas", išvakarėse V. Martišauskas vienoje Vilkyčių miestelio (Šilutės r.) kavinėje susitiko su Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento direktoriumi Kęstučiu Šiliausku. Šis Seimo nariui norėjo įteikti 10 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Anot V. Martišausko, jį į kavinę pasikvietęs senas pažįstamas K. Šiliauskas pareiškė, jog ketina rinkimų kampanijai paaukoti nemažą sumą. Parlamentaras teigė paprašęs užpildyti aukų lapą, nurodyti savo pavardę ir paramos motyvus. Pareigūnas lapą užpildyti atsisakė, tačiau pakišo po juo pinigus.

Susitikimą esą slapta stebėjo du Generalinės prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai. Jie iš karto atsirado prie stalelio, ant kurio K. Šiliauskas buvo palikęs pinigus, surašė protokolą ir užfiksavo pinigų įteikimo faktą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Martišauskas dienraščiui pareiškė prie pinigų neprisilietęs. Parlamentaro įsitikinimu, tai, kad kavinėje jau sėdėjo iš Vilniaus atvykę pareigūnai, rodo, jog prieš jį buvo įvykdyta iš anksto suplanuota provokacija.

Pagal Seimo statutą, Seimo nario asmuo yra neliečiamas. Be parlamento sutikimo jis negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė, išskyrus atvejus, kai jis užtinkamas bedarantis nusikaltimą.

Išklausius generalinio prokuroro pranešimą dėl padaryto nusikaltimo, Seimo posėdyje daroma ne trumpesnė nei 1 valandos, bet ne ilgesnė nei 2 valandų pertrauka. Po to Seimas sudaro tyrimo komisiją dėl sutikimo Seimo narį patraukti baudžiamojon atsakomybėn arba pradeda apkaltos proceso parengiamuosius veiksmus.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų