REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiosios koalicijos rinkėjai vietoj Česlovo Juršėno į sąrašo viršūnę “iškėlė” Seimo pirmininką Artūrą Paulauską, o už Rolando Pakso koaliciją balsavę gyventojai pirmuoju sąraše “įrašė” ne liberaldemokratų lyderį Valentiną Mazuronį, bet radikalą Julių Veselką.

REKLAMA
REKLAMA

Tai paaiškėjo Vyriausiajai rinkimų komisijai suskaičiavus reitingavimo rezultatus.

A. Brazausko ir A. Paulausko koalicijos “Už darbą Lietuvai” sąrašo pirmajame trejetuke po reitingavimo įvyko tik vienas pokytis - koalicijos partnerių susitarimu pirmuoju sąraše įrašytas socialdemokratas Č. Juršėnas smuktelėjo į antrąją vietą, pirmąją užleisdamas Naujosios sąjungos pirmininkui A. Paulauskui. Trečia sąraše liko socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė.

REKLAMA

R. Pakso koalicijos “Už tvarką ir teisingumą” rinkėjai sąrašo viršūnėje buvusį Liberalų demokratų partijos pirmininką V. Mazuronį “nustūmė” į trečiąją vietą. Daugiausia rinkėjų simpatijų sulaukė radikalios Lietuvos liaudies sąjungos "Už teisingą Lietuvą" lyderis J. Veselka, kuris prieš rinkimus buvo įrašytas ketvirtuoju. Antroje sąrašo vietoje išliko europarlamentaras Rolandas Pavilionis.

Rinkimus laimėjusios Darbo partijos sąrašo viršuje ir po reitingavimo išliko jos pirmininkas Viktoras Uspaskichas. Kėdainių meras Viktoras Muntianas smuktelėjo į trečiąją sąrašo vietą, antrąją užleisdamas verslininkui Antanui Bosui.

REKLAMA
REKLAMA

Tėvynės sąjungos sąraše po reitingavimo iš pirmojo trejetuko iškrito Jurgis Razma, kuris savo vietą užleido daugiau rinkėjų simpatijų pelniusiai Irenai Degutienei.

Liberalų ir centro sąjungos bei Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos sąrašuose po reitingavimo pirmasis trejetukas nepasikeitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų