REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sociologinių apklausų lyderės Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas nėra įsitikinęs savo partiečių sėkme vienmandatėse apygardose. “Aš tikiuosi, kad savo apygardoje laimėsiu, o kaip kiti – nežinau”, teigė “Omni Laikui” V. Uspaskichas.

REKLAMA
REKLAMA

Baltijos televizijos ir dienraščio "Lietuvos žinios" užsakymu viešosios nuomonės ir rinkų tyrimų bendrovės RAIT atlikta balsavusių rinkėjų apklausa rodo, kad 28,32 proc. balsų gavo populistinė Darbo partija. Antroje vietoje, surinkusi 20,45 proc. balsų, yra A.Brazausko ir A.Paulausko koalicija "Už darbą Lietuvai", po jų seka opozicinė Tėvynės sąjunga - 16,17 proc. Ketvirtoje vietoje – R. Pakso vadovaujama koalicija "Už tvarką ir teisingumą", už kurią balsavo 10,83 proc., penktoje - Liberalų ir centro sąjunga - 8,65 proc.

REKLAMA

Paprašius pakomentuoti šios apklausos rezultatus, V. Uspaskichas atsakė: “Mes tikėjomės tokių rezultatų”.

Tuo tarpu vienas iš A. Brazausko ir A. Paulausko koalicijos lyderių užsienio reikalų ministras Antanas Valionis “Omni Laikui” taip pakomentavo šios apklausos rezultatus: “Iš esmės šie rezultatai nedaug skiriasi nuo ankstesnių sociologinių apklausų. Tad tokį balsų išsidėstymą partijos, manau, jau yra aptarę. Buvo teisūs tie, kurie teigė, kad nei viena partija negaus pakankamai balsų, jog galėtų valdyti valstybę. Tad dabar atsiranda galimybės įvairiausioms koalicijoms. Reikia sulaukti rinkimų rezultatų ir jei jie nebus labai skirtingi nuo šios apklausos, reikės rimtai mąstyti, kokia koalicija geriausiai gali valdyti Lietuvą”.

REKLAMA
REKLAMA

Antanas Valionis pabrėžė prezidento Valdo Adamkaus vaidmenį formuojant koaliciją. “Prezidento vaidmuo bus labai svarbus”, teigė jis “Omni Laikui”.

Valentinas Mazuronis “Omni Laikui” teigė, kad į šiuos paskelbtus apklausos rezultatus jis žiūri rezervuotai.

Paklaustas, ar suskaičiavus balsus R. Pakso vadovaujama koalicija gaus daugiau balsų, nei rodo ši apklausa, V. Mazuronis atsakė: “Aš manau, kad bus daugiau žmonių balsavusių už R. Pakso vadovaujamą koaliciją. Žmonės yra įbauginti, tad jei 11 procentų žmonių viešai pasakė, kad yra R. Pakso šalininkai, tai jau yra labai daug”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liberalų ir centro sąjungos lyderis A. Zuokas sakė, kad reikia palaukti balsavimo rezultatų ir teigė, jog tikisi, jog 10 procentų rinkėjų balsavo už liberalcentristus.

Jis taip pat teigė, kad liberalcentristų stiprioji pusė – jų kandidatai vienmandatėse apygardose. “Tikimės, jog būsimajame Seime turėsime maždaug tiek pat parlamentarų, kiek turėjome ir šiame parlamente”.

Parengė Virginijus Savukynas ([email protected])

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų