REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neoficialiomis žiniomis, Darbo partijos vadovas Viktoras Uspaskichas pretenduoja į ūkio ministro postą, o jo pavaduotojas partijoje Kėdainių meras Viktoras Muntianas - į susisiekimo ministro portfelį. Pats V. Uspaskichas tokios informacijos nekomentuoja, tikindamas, jog apie jokius postus kalbos kol kas nėra, svarstomi tik programiniai dalykai.

REKLAMA
REKLAMA

"Manęs asmeniškai jokie postai nejaudina", - sakė V. Uspaskichas. Tačiau, Eltos žiniomis, kurias patvirtina neoficialūs šaltiniai, Darbo partija pretenduoja į šešis postus Vyriausybėje - Ūkio, Susisiekimo, Teisingumo, Žemės ūkio, Kultūros bei Sveikatos apsaugos.

REKLAMA

Sveikatos apsaugos ministru gali būti siūlomas Darbo partijos vicepirmininkas Kauno medicinos universiteto profesorius Žilvinas Padaiga.

Į žemės ūkio ministro postą, neoficialiomis žiniomis, numatyta Darbo partijos Kaimo reikalų komiteto primininko Jono Jagmino kandidatūra. Tačiau šis postas, jei būtų sutarta, gali tekti Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungai. Tokiu atveju į žemės ūkio ministro postą pretenduotų Panevėžio rajono savivaldybės meras Alfredas Pekeliūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Nepatvirtintais duomenimis, į teisingumo ministro postą gali būti siūlomas Darbo partijos narys Vilniaus universiteto Teisės fakulteto prodekanas Gintautas Bužinskas.

Pastarojo pareiškimai iš karto po pirmojo rinkimų turo jau buvo sukėlę Lietuvos diplomatų, politikų bei politologų nuostabą ir pasipiktinimą. G. Bužinskas interviu Baltarusijos naujienų agentūrai "BelaPAN" sukritikavo ES ir JAV taikomas sankcijas autoritariniam prezidento Aleksandro Lukašenkos režimui ir pareiškė, kad ginčai turėtų būti sprendžiami per dialogą, o ne vienašališkais veiksmais.

Eltos žiniomis, Darbo partija nepretenduoja į socialinės apsaugos ir darbo bei švietimo ir mokslo ministrų postus, kaip kad buvo minima žiniasklaidoje anksčiau.

ELTA, OMNI naujienos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų