REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarp dviejų Seimo rinkimų turų atliktos apklausos duomenimis, Lietuvos gyventojai palankiausiai vertina prezidentą Valdą Adamkų (66 proc.). Už jo išsirikiavo Vytautas Grigaravičius (65 proc.), Viliją Blinkevičiūtę (61 proc.), Dalią Grybauskaitę (60 proc.) ir Viktorą Uspaskichą (59 proc.).

REKLAMA
REKLAMA

Iš 24 vertinimui pateiktų visuomenės veikėjų pavardžių nepalankiausių atsiliepimų sulaukė Vytautas Landsbergis, Gediminas Vagnorius, Rolandas Paksas, Rolandas Pavilionis, Artūras Zuokas bei Andrius Kubilius. Daugiau nei pusė apklaustųjų nuo 15 iki 74 metų kiekvieną jų vertino nepalankiai.

REKLAMA

Palyginti su prieš mėnesį rengta apklausa, gyventojų nuomonė apie politikus ir visuomenės veikėjus keitėsi labai nedaug. Šiek tiek pagerėjo tik 5 visuomenės veikėjų vertinimai: 4 procentiniais punktais - Algirdo Brazausko ir Juliaus Veselkos, 3 - Kazimiros Danutės Prunskienės ir Onos Juknevičienės, 2 punktais - Artūro Zuoko.

Dar keturių politikų - Česlovo Juršėno, Andriaus Kubiliaus, Kęstučio Glavecko ir Antano Valionio - vertinimai liko tokie pat, kaip ir prieš mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

Atsiliepimai apie kitus visuomenės veikėjus po Seimo rinkimų pirmojo turo šiek tiek pablogėjo. Jie įvertinti mažiau palankiai nei prieš mėnesį - 1 ar 2 procentiniais punktais.

Beveik visus politikus ir visuomenės veikėjus kiek palankiau vertina moterys nei vyrai. Tik 6 iš 24 politikų kiek palankiau vertino vyrai nei moterys - tai V. Grigaravičius, R. Paksas, V. Šerėnas, V. Uspaskichas, A. Valionis bei J. Veselka.

Apklausa vyko 2004 m. spalio 14-21 d. Apklausta 1012 Lietuvos gyventojų nuo 15 iki 74 metų 101 Lietuvos vietovėje. Apklaustųjų sudėtis atitinka 15-74 metų Lietuvos gyventojų sudėtį pagal lytį, amžių, išsimokslinimą, tautybę, gyvenvietės tipą. Apklaustųjų žmonių nuomonė rodo 15–74 metų Lietuvos gyventojų nuomonę. Tyrimų rezultatų paklaida iki 3 procentų.

Ši apklausa yra Lietuvos naujienų agentūros ELTA ir Lietuvos-Didžiosios Britanijos rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos "Baltijos Tyrimai" bendras projektas. Skelbiant apklausos duomenis nuoroda į ELTA ir “Baltijos tyrimus” būtina.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų