REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Antanas Valionis neva jį ir Seimo pirmininką Artūrą Paulauską kompromituojančias nuotraukas vadina pigiu ir bejėgišku rinkimų kampanijos triuku.

REKLAMA
REKLAMA

Taip jis įvertino antradienį Liberalų demokratų partijos pirmininko Valentino Mazuronio paviešintas fotografijas, kuriose ministras ir Seimo pirmininkas užfiksuotas su Kauno nusikalstamo pasaulio atstovu.

REKLAMA

"Reikia padėkoti V. Mazuroniui už budrumą. Šios nuotraukos tėra pigus, bejėgiškas rinkimų kampanijos triukas. Bet nemanau, kad tai suveiks", - antradienį Eltai teigė A. Valionis.

Ministras pripažino, kad fotografijos, kuriose greta jo stovi "Centro" nusikalstamos grupuotės atstovas Arnas Mackevičius, pravarde Švarcas, "gal ir nėra montažas". A. Valionio spėjimu, fotografuota buvo pernai Plateliuose vykusiame Naujosios sąjungos sąskrydyje, po futbolo rungtynių.

REKLAMA
REKLAMA

"Neatsimenu, ar jis žaidė, ar ne. Aš to žmogaus nepažįstu, man jo veidas pasirodė nematytas, - tikino ministras. - Manau, kad jis po varžybų paprašė nusifotografuoti kartu. Tokių atvejų būna dešimtys, jei ne šimtai. Aš su daugybe žmonių nuolat fotografuojuosi įvairiose vietose ir įvairiomis pozomis".

V. Mazuronis socialliberalus kompromituojančias nuotraukas pirmadienį perdavė policijos generalinio komisaro pavaduotojui Vytautui Navickui.

Fotografijose užfiksuoti socialliberalų lyderiai, draugiškoje aplinkoje bendraujantys su A. Mackevičiumi. Nuotraukose matyti ir kitų žmonių. Kai kuriose fotografijose A. Paulauskas ir kaunietis stovi apsikabinę per pečius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak V. Mazuronio, nuotraukas jam prieš porą savaičių perdavė žmogus, prisistatęs Vyto vardu. Šio asmens teigimu, fotografijos buvo padarytos pernai vykusiame socialliberalų sąskrydyje.

Liberaldemokratų lyderio teigimu, paslaptingasis šaltinis, praėjusį penktadienį pateikęs nuotraukų negatyvus, išsklaidė abejones, kad jos galėjo būti sumontuotos kompiuteriu.

Tačiau esą liko klausimas, ar kartu su A. Paulausku ir A. Valioniu nufotografuotas asmuo tikrai priklauso nusikalstamai grupuotei. Partijos lyderis, bandęs pats ieškoti informacijos apie jį, teigė gavęs tai patvirtinančių duomenų.

REKLAMA

"Kadangi tiksliai pasakyti gali tik Policijos departamentas, pirmadienį nuotraukas perdaviau jiems. Esu pasiryžęs perduoti ir negatyvus, kad būtų išsiaiškinta, ar ta informacija turi pagrindo", - teigė V. Mazuronis.

Policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius šiuo metu yra išvykęs į užsienį, todėl gautą medžiagą liberaldemokratas perdavė jo pavaduotojui Vytautui Navickui. Politikas patikino, kad iki tol nuotraukų niekam nerodė - pareigūnas esą buvo pirmasis, kuriam jas parodė.

"Iš karto nedaviau jokių paaiškinimų, nes tikėjausi per parą gauti vienokią ar kitokią informaciją, kad aš galbūt suklydau ir ten nieko nėra. Bet iki šiol jokios informacijos nesame gavę", - tikino partijos pirmininkas.

REKLAMA

Paklaustas, ar A. Mackevičius negalėjo paprašyti socialliberalų lyderių nusifotografuoti kartu, kaip dažnai daro paprasti žmonės, liberaldemokratas pabrėžė, kad Seimo pirmininkas turėjo žinoti, su kuo bendrauja.

"Jei informacija yra tikra, generaliniu prokuroru dirbęs žmogus turėtų žinoti tokius dalykus. Aš jo (Švarco - ELTA) nepažįstu, bet ponas A. Paulauskas, mano manymu, galėjo arba turėjo jį pažinti", - pažymėjo politikas.

V. Mazuronis patikino nepažįstąs savo paslaptingojo šaltinio. Pasak jo, Vytu prisistatęs vyriškis nėra Liberalų demokratų partijos narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, antradienis yra paskutinė diena, kai visuomenės informavimo priemonės gali paskelbti kompromituojančią medžiagą apie Seimo rinkimuose dalyvaujantį kandidatą ar partiją. Ir A. Paulauskas, ir A. Valionis siekia parlamentaro mandato.

Tačiau liberaldemokratų vadovas patikino nežinojęs apie šį terminą ir jo specialiai nelaukęs.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų