REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien patraukliausias (ir, mano manymu, niekuomet nerodytas per lietuvių TV kanalus) kino kūrinys - unikalus australų filmas "Spindesys" (LNK, 22.35 val.). Unikalus psichinę ligą įveikusio (?) herojaus paveikslas, unikali tuomet (1996) niekam nežinomo australų aktoriaus Geoffrey Rusho vaidyba.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar G. Rushą noriai filmuoja ir Holivude, ir kitose šalyse, nors gražuoliu jo anaiptol nepavadinsi. Bet tuomet, per "Spindesį", kai tėvo despoto augintas žmogus įveikia save ir svarbiame konkurse triumfuoja nepaprastai sunkiu Rachmaninovo Trečiuoju koncertu, tai lieka atmintyje kaip tikrai kažkokio keisto spindesio kupini epizodai.

REKLAMA

Kartojamas (per TV3, 12.00 val.) britų "Bilis Eliotas", kurio herojų paauglį kaip tik visi aplinkiniai nori įtikinti esant "trenktą" - o jis tiesiog apžavėtas klasikinio baleto, nors tai lyg ir "nevyriškas" užsiėmimas. Ir eis iki galo.

Pramoginio žanro klasika - amerikiečių "Apgaulė" ("Tango TV", 22.00 val.), kurioje jau vien Paulo Newmano ir Roberto Redfordo šmaikščiai kuriamas sukčių duetas vertas vakaro - jeigu žinoma, nematėte filmo, anksčiau dažnai rodyto "Aferos" pavadinimu.

Louis de Funesas kartojamas "Žandaru ir žandariukėmis" (STB, 12.40 val.), o Jackie Chanas dalyvauja audringose "Muštynėse Betl Krike" ("RenTV", 19.00 val.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų