REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo gegužės 14 d. “Garsų pasaulio įrašai” pradeda rodyti vieną ambicingiausių 2004 m. kino kūrinių - monumentalią istorinę epopėją “Troja”. Didingas filmas nukelia į 1193 metus prieš Kristų ir leidžia vėl išgyventi vieno didžiausių žmonijos istorijoje karo jaudulį.

REKLAMA
REKLAMA

Ištisus šimtmečius vyrai keldavo karus. Vieni dėl valdžios ir įtakos, kiti - dėl šlovės ir garbės, kai kurie - dėl meilės... Garsiosios Trojos apsuptis truko net 10 metų. Senovės Graikijoje dviejų legendinių mylimųjų - Trojos princo Pario ir Spartos karalienės Elenos, - aistra įplieskė karą, kuris sužlugdė civilizaciją. Kai Paris pagrobia Eleną iš jos vyro karaliaus Menelajo, kyla milžiniškas konfliktas.

REKLAMA

Konfliktas su Menelaju reiškia konfliktą su Agamemnonu, galingu Mikėnų valdovu, kuris netrukus ima vienyti graikų karius žygiui į Troją tam, kad sugrąžintų Eleną ir apgintų suterštą brolio garbę. Nors iš tiesų tai tėra gudri priedanga Agamemnono asmeniniams tikslams pasiekti: nugalėjęs Troją, jis taptų vieninteliu didžiosios imperijos karaliumi.

Milžiniška siena apsupta Troja, valdoma karaliaus Priamo ir ginama jo sūnaus Hektoro, buvo vienintelė likusi citadelė, kurios negalėjo pralaužti nė viena armija. Miestiečiai tikėjosi, kad ir šį kartą jie sugebės apginti miestą.

REKLAMA
REKLAMA

Garsiausias visų laikų karys Achilas turi nugalėti Troją arba gėdingai pralaimėti. Arogantiškas, maištingas ir nenugalimas Achilas ištikimas tik pats sau, jam tėra svarbi tik asmeninė šlovė, todėl jis nutaria pulti Troją po Agamemnono vėliava. Pulti ir nugalėti. Tačiau netikėta meilė visiškai pakeičia Achilo likimą...

Stulbinančios kovų scenos, tobula Brado Pitto vaidyba, gerai žinoma ir puikiai papasakota istorija, efektingos masinės scenos, nepakartojama scenografija - viskas susilieja į nepamirštamą reginį.

“Troja” (Troy”)JAV, 2004Epinė veiksmo dramaRežisierius: Wolfgang PetersenVaidina: Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom, Diane Kruger, Sean Bean, Brian Cox, Peter O'Toole, Brendan Gleeson, Saffron Burrows, Rose Byrne, Julie Christie, Garrett Hedlund, Vincent Regan, Adoni Maropis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų