REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien išplatintame pareiškime per apkaltą būdu nušalintas prezidentas Rolandas Paksas teigia, kad dalyvaus “Prezidento rinkimuose, vedinas ne "keršto" ar "revanšo", o siekio įgyvendinti programą, kuriai pritarė dauguma rinkėjų ir kurios neleido vykdyti korumpuotas klanas”.

REKLAMA
REKLAMA

Pareiškime rašoma, kad R. Paksas į rinkimus eina “su atnaujinta komanda ir atnaujinta programa, kurioje atsižvelgta į įgytą labai vertingą politinę patirtį, į besikeičiančią situaciją ir Prezidento kaip šalies vadovo konstitucinę atsakomybę”.

REKLAMA

“Lietuvoje per 14 metų Seimas iš esmės virto priedu prie Vyriausybės, tik nominaliai kontroliuojančiu Vyriausybės ir visos vykdomosios valdžios darbą. Nesant veiksmingos vykdomosios valdžios kontrolės, valstybės valdyme įsigali "premjerizmas".

R. Paksas išreiškė susirūpinimą, kad visuomenei “mėginama įpiršti mintį, esą Prezidento vaidmuo mūsų valstybės gyvenime - tik simbolinis, o pati Prezidento institucija reikalinga nebent tariamo "moralinio autoriteto" pavidalu”.

REKLAMA
REKLAMA

“Pasisakau už aktyvų Prezidento vaidmenį parlamentinėje politinėje sistemoje. Prezidentas - ne lėlė, ne manekenas ir ne korumpuoto klano tarnas”, rašoma nušalintojo prezidento pareiškime.

“Kitaip susidaro nenormali, paradoksali situacija: Prezidentas, vykdydamas rinkėjų valią, privalo įgyvendinti skelbtą programą, tačiau, nesant programos politinio įteisinimo, bet koks Prezidento mėginimas aktyviai vykdyti programines nuostatas jo oponentų vertinamas kaip neleistinas "kišimasis" į šalies vidaus reikalus”, rašoma pareiškime.

R. Paksą Seimas per apkaltą pašalino po to, kai Konstitucinis Teismas konstatavo, kad eidamas prezidento pareigas R. Paksas kelis kartus šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė prezidento priesaiką. Nepaisant to, susikompromitavusį politiką Vyriausioji rinkimų komisija vėl įregistravo kandidatu valstybės vadovo rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų