REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicinės Tėvynės sąjungos (TS) lyderis Andrius Kubilius Europos Sąjungos nare tapusiai Lietuvai siūlo rinktis Estijos kelią ir dešiniųjų valdymą.

REKLAMA
REKLAMA

"Lietuva ES turi gyventi pagal paprastą formulę - dešiniųjų valdžia, kuri pasiekia, kad per artimiausius 2 metus pagal Lisabonos kriterijus mes pasivejame Estiją. Tai ilgalaikės europietiškos sėkmės formulė. Visa kita yra tuščias populizmas", - pirmadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje sakė A. Kubilius.

REKLAMA

Nors Lietuva pirmauja ES pagal bendrojo vidaus produkto (BVP) augimą, konservatorių lyderis šį nuopelną yra linkęs priskirti buvusioms dešiniųjų Vyriausybėms.

Savo ruožtu jis prognozuoja, kad dėl dabartinės kairiųjų Vyriausybės neveiklumo po 3 metų Lietuvos BVP augimas nusmuks iki 2 proc., kaip dabar yra Lenkijoje.

"Lietuvoje mes į tokią situaciją pakliūsime netrukus. Ir turėsime "dėkoti" Algirdo Brazausko Vyriausybei", - prognozavo A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Tai, pasak jo, lems menkas Lietuvos ekonomikos konkurencingumas palyginti su kitomis ES valstybėmis, tą rodo Pasaulio ekonomikos forumo atliktas tyrimas.

A. Kubiliaus teigimu, pagal ES taikomus ekonomikos konkurencingumo rodiklius Lietuva iš dešimties naujų ES valstybių yra trečia nuo pabaigos ir lenkia tik Slovakiją bei Lenkiją. Pirma sąraše yra Estija, trečia - Latvija.

Dešimt Pietų ir Rytų Europos valstybių, tarp jų ir Lietuva, visateisėmis ES narėmis tapo gegužės 1-ąją.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų