REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas, nors jau gavo argumentuotą atsakymą, toliau bombarduoja nacionalinį transliuotoją reikalavimais pasiaiškinti, kodėl per pirmąją Lietuvos televizijos programą nebuvo transliuotas jo naujametis sveikinimas.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį (01.14) jis nusiuntė dar vieną laišką Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) tarybos pirmininkui Romui Pakalniui, kuriame teigia, jog "įstatyminių nuostatų ignoravimas LRT veikloje ne tik skatina teisinį nihilizmą šalyje, bet taip pat paneigia visuomeninio transliuotojo deklaruojamas vertybes".

REKLAMA

Panašų laišką jis rašė ir praėjusią savaitę. R. Pakalnis tuomet atsakė, kad programų formavimas nėra Tarybos kompetencijai. Tarybos pavedimu, atsakymą Prezidentūrai nusiuntė LRT generalinis direktorius Kęstutis Petrauskis, kuris informavo, kad nei Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos, nei Prezidento įstatymai nebuvo pažeisti.

Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatyme nurodyta, kad LRT suteikia laiką prezidentui kalbėti šalies vidaus ir užsienio politikos klausimais Prezidento įstatymo nustatyta tvarka.

REKLAMA
REKLAMA

K. Petrauskis Prezidentūrai tuomet priminė, kad prezidento naujametis sveikinimas buvo transliuotas per LRT antrąją programą, o jo fragmentas parodytas per informacinę laidą "Panorama", transliuotą per pirmąją programą.

LRT generalinis direktorius taip pat atkreipė dėmesį, kad R. Pakso sveikinimas buvo netikėtas, nes Vakarų demokratijų vadovai savo piliečius įpratę sveikinti per Kalėdas, o ne Naujuosius metus. Be to, prezidento sveikinimas gautas tuomet, kai naujametė programa jau buvo suformuota.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų