REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dosniausias šalies vadovo rinkimų kampanijos rėmėjas verslininkas Jurijus Borisovas, trečiadienį (01.14) atvykęs į Seimo specialiosios tyrimo komisijos apklausą, teigia nutaręs liudyti, "nes neturįs ko slėpti".

REKLAMA
REKLAMA

Po Konstitucinio Teismo sprendimo netekęs Lietuvos pilietybės, J. Borisovas savo statusą Lietuvoje vertina dviprasmiškai. Paklaustas, ar vis dar tebelaiko save Lietuvos piliečiu, jis sakė, kad "negalįs suprasti, ar yra Lietuvos pilietis, ar nėra".

REKLAMA

"Manau, kad niekas negali to aiškiai pasakyti. Jeigu mane pakvietė į Seimą, tai kaip kokios šalies pilietį? Jeigu aš Rusijos pilietis, tai turėtų mane pakviesti per Rusijos konsulatą. Atsiuntę man kvietimą dalyvauti komisijos posėdyje, de facto Seimo nariai pademonstravo, kad aš esu Lietuvos pilietis. Aš čia atvykau savo valia kaip Lietuvos pilietis", - sakė prieš komisijos posėdį J. Borisovas.

Komentuodamas Migracijos departamento sprendimą išsiųsti jį iš Lietuvos, J. Borisovas sakė neketinąs išvažiuoti.

REKLAMA
REKLAMA

"Mane išsiųsti būtų sudėtinga, nes reikėtų įrodyti tai, kas yra neįmanoma. Reikia įrodyti, kad aš pažeidžiau įstatymą, kad keliu grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui", - tvirtino liudyti į Seimą atvykęs J. Borisovas.

Jis taip pat sakė, kad savo teises ketina ginti Europos Žmogaus teisių teisme (EŽTT) Strasbūre.

Seimo specialiosios tyrimo komisijos nariai ir advokatai ketina pateikti J. Borisovui įvairių klausimų, susijusių su tam tikrais epizodais, paminėtais Seimo narių teikime dėl apkaltos inicijavimo R. Paksui.

Remiantis jau priimtu sprendimu, bus daromas trečiadienio posėdžio vaizdo ir garso įrašas.

Generalinė prokuratūra J. Borisovo atžvilgiu atlieka ikiteisminius tyrimus dėl grasinimų Lietuvos prezidentui ir jo vadovaujamos "Avia Baltika" prekybos su terorizmą remiančiu Sudanu.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų