REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas žada sprendimą, ar duoti parodymus Apkaltos komisijai, priimti tik susipažinęs su, jo teigimu, visa komisijos turima medžiaga. Interviu dienraščiui "Kauno diena" R.Paksas teigė, kad dar nėra nutaręs neiti ar eiti į Seimo komisijos posėdį.

REKLAMA
REKLAMA

"Toks susitikimas galėtų įvykti, tik norėčiau, kad jis būtų konstruktyvus, naudingas abiem pusėms. Tačiau tam reikia turėti visą komisijoje sukauptą medžiagą", - sakė prezidentas.

REKLAMA

Kartu jis pabrėžė, kad jau pastebi "kai kurių teigiamų poslinkių komisijos darbe, jau pradedu gauti tam tikrą medžiagą, kai kuriuos dokumentus". "Bet kol kas tai toli gražu ne visa medžiaga, kokią aš norėčiau turėti", - pridūrė R.Paksas.

Komentuodamas Apkaltos komisijos pirmininko pavaduotojo Juliaus Sabatausko teiginį, kad visa medžiaga yra perduodama prezidento advokatams, R.Paksas sakė, kad "advokatai nėra prezidento pasiuntiniai, ne jų pareiga man nešioti kokius nors dokumentus, jie turi dirbti savo darbą".

REKLAMA
REKLAMA

"Jei medžiagos prašo Respublikos prezidentas, jis ją ir turėtų gauti", - pabrėžė R.Paksas.

Pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje jis pareiškė negaunąs tyrimo medžiagos. Reaguodama į šį R.Pakso pasisakymą, tą pačią dieną Apkaltos komisija nutarė visą su tyrimu susijusią medžiagą siųsti tiesiogiai prezidentui.

"Kauno dienos" paklaustas, kokia konkrečiai informacija jį domina, R.Paksas sakė norįs susipažinti "su visa informacija, visais įrašytais pokalbiais, kurie buvo pateikti komisijos nariams".

"Kai ši informacija man bus pateikta, tuomet ir nuspręsiu, kaip elgtis toliau: eiti ar neiti į komisijos posėdį", - pažymėjo prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kartu jis tvirtai pareiškė tikįs, kad apkaltos procedūra baigsis jam palankiu sprendimu. "Jei aš netikėčiau, kad ji pasibaigs man sėkmingai, man sunku būtų dirbti. Jei Lietuvoje tiesa, teisingumas yra visiems priimtinos sąvokos, o ne politinės deklaracijos, apkalta jos iniciatoriams nepavyks", - pareiškė R.Paksas.

Apkaltos komisija iki vasario 13 dienos Seimui turi pateikti išvadą, ar kaltinimai prezidentui yra pagrįsti ir rimti. R.Paksas kaltinamas šiurkščiai pažeidęs Konstituciją ir sulaužęs duotą priesaiką pagal šešis punktus.

REKLAMA

Prezidento sprendimo dėl parodymų davimo nesulaukia ne tik Apkaltos komisija, bet ir Generalinė prokuratūra.

Kaip šeštadienį rašo dienraštis "Lietuvos žinios", prokuratūra iki šiol negavo R.Pakso atsakymo į jam pirmadienį išsiųstus prašymus liudyti trijose su prezidentiniu skandalu susijusiose bylose."Jokio atsakymo negavome. Net pats savęs klausiu, kiek teks laukti - mėnesį, du, tris", - sakė generalinis prokuroras Antanas Klimavičius.

Pasak "Lietuvos žinių", nė viename įstatyme nenumatyta, per kiek laiko prezidentas turėtų pranešti apie savo apsisprendimą, tačiau, prokurorų teigimu, šalies vadovas turėtų susiprasti, kad nesulaukdami atsakymo prokurorai negali dirbti ir priimti jokių procesinių sprendimų.

REKLAMA

"Jei atsakymo nesulauksime, rašysime raštus dar kartą", - teigė A.Klimavičius.Prezidento atstovė spaudai Jūratė Overlingienė sakė, kad "prezidentas yra pasirengęs bendradarbiauti", tačiau kada prokuratūra sulauks jo sprendimo, tvirtino nežinanti.

R.Paksą norima apklausti trijuose ikiteisminiuose tyrimuose - dėl slaptos informacijos nutekėjimo iš Prezidentūros, dėl grasinimų prezidentui ir dėl galimo valstybės tarnautojų neteisėto kišimosi sprendžiant turtinius bendrovės "Žemaitijos keliai" akcijų valdymo ginčus bei atliekant bendrovės "Šiaulių plentas" veiklos patikrinimus.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų