REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs prezidento patarėjas Remigijus Ačas ketvirtadienį (01.15) kaip liudytojas buvo apklaustas dviejose prokuratūrose. Be to, prokuratūrose apsilankiusį Liberalų demokratų partijos narį nutvėrė Kelmės policijos pareigūnai, pas kuriuos greitį viršijęs R. Ačas vengė atvykti dar nuo pernai.

REKLAMA
REKLAMA

Vidurdienį jis davė parodymus bylą dėl galimų grasinimų prezidentui tiriančios Generalinės prokuratūros pareigūnams. Šiame tyrime jis buvo apklaustas antrąkart.

REKLAMA

"Norėjau jam užduoti keletą klausimų", - BNS sakė bylą tiriantis Generalinės prokuratūros prokuroras Mindaugas Dūda, paklaustas, kodėl dar kartą kvietė liudytoją apklausai.

Po pietų R. Ačas liudijo Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokurorams, kurie aiškinasi, ar būdamas prezidento patarėju R. Ačas kišosi į policijos darbą.

R. Ačui būnant prezidento Rolando Pakso patarėju nacionalinio saugumo klausimais, pernai spalio 18 dieną pareigūnai jį buvo sustabdę Kelmės rajone, kelyje Kryžkalnis - Šiauliai, ties Pakražančio gyvenviete.

REKLAMA
REKLAMA

Policininkai užfiksavo, kad R. Ačo vairuojamas visureigis "BMW X5" važiavo net 136 kilometrų per valandą greičiu, nors tame ruože leistinas 50 kilometrų per valandą greitis.

Seimo laikinosios komisijos apklausiamas Kelmės policijos komisaras A. Spurga teigė, kad tarp policininkų ir tuometinio prezidento patarėjo kilo konfliktas. Pavaldinys skambino komisarui paklausti, kaip elgtis šioje situacijoje.

Pakalbėję su komisaru, pareigūnai R. Ačą įspėjo ir leido važiuoti toliau, nors už greičio viršijimą jam grėsė bauda nuo 1 tūkst. iki 1,5 tūkst. litų ir 8 baudos taškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau A. Spurgai skambino ir R. Ačas, kuris paprašė išsiaiškinti, ar pareigūnai nepažeidė policijos generalinio komisaro nurodymų kontroliuoti greitį nesislapstant, ar teisėtai atliko savo pareigą.

Atlikus tarnybinį patikrinimą, nustatyta, kad R. Ačą sustabdę pareigūnai nepadarė jokių pažeidimų.

Iškilus viešumon R. Ačo padarytam pažeidimui, Kelmės policija suskubo jį nubausti. Norint surašyti protokolą ir iškelti administracinę bylą, turi dalyvauti ir pažeidėjas. Pareigūnai negalėjo sutvarkyti formalumų, nes R. Ačas neatvykdavo pas juos.

REKLAMA

Iš pradžių neatvykimą jis motyvuodavo dideliu užimtumu, po to ėmė teigti, kad pareigūnai antrąkart jį bausti neturi teisės.

Tada Kelmės policininkai ėmėsi gudrybės - ketvirtadienį po apklausos Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros jie nutvėrė R. Ačą prokuratūros pastate ir sutvarkė visus formalumus, kurių negalėjo atlikti dar nuo praėjusio lapkričio.

Į Vilnių šiuo tikslu buvo atvykęs Kelmės eismo priežiūros tarnybos vadovas vyresnysis inspektorius Gintautas Čerba.

Policininkai surašė R. Ačui protokolą už greičio viršijimą. Kokią baudą skirti vairuotojui, sausio 23 dieną spręs Vilniaus eismo priežiūros tarnybos pareigūnai.

REKLAMA

Jeigu R. Ačas nepasirodys komisijos posėdyje, kada bus nagrinėjamas jo pažeidimas, pareigūnai sprendimą galės priimti ir jam nedalyvaujant.

R. Ačas iš prezidento patarėjo pareigų buvo atleistas lapkričio viduryje kilus skandalui dėl galimų Prezidentūros pareigūnų ryšių su nusikalstamu pasauliu. Seimas yra pradėjęs apkaltos prezidentui procedūrą.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų