REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministras Virgilijus Bulovas teigia, kad laiko vilkinimas neišgelbės Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vado Algimanto Songailos. "Algimantui Songailai iš tiesų neapsimoka tempti laiko. Nematau, ką tai duos", - dienraščiui "Lietuvos rytas" tvirtino vidaus reikalų ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras perskaitė tyrimo dėl galimo VSAT vado A.Songailos piktnaudžiavimo tarnyba išvadas, bet kol kas negali nubausti generolo, nes šis oficialiai serga.

REKLAMA

A.Songaila ministrui pranešė, kad iš ligoninės Vilniuje išvažiavo į sanatoriją, kur bus iki vasario 8 dienos.

Ministras dienraščiui pripažino, jog ir jis pats, ir premjeras Algirdas Brazauskas dėl generolo ateities jau yra kategoriškai apsisprendę.

Remdamasis faktais apie tuos pažeidimus, kuriuos padaręs pripažino pats VSAT vadas, V.Bulovas yra siūlęs A.Songailai atsistatydinti. Tačiau generolas nesutiko.

"Lieku prie savos nuomonės", - į klausimą, ar perskaitęs VRM generalinio inspektoriaus pateiktas išvadas nepakeitė savo pozicijos dėl VSAT vado, atsakė ministras.

REKLAMA
REKLAMA

VRM generalinis inspektorius Julius Jasaitis tyrė ne tik A.Songailos, bet ir Lazdijų rinktinės vado Albino Žymančiaus galimus piktnaudžiavimus tarnyba. A.Žymančius kol kas taip pat liks nenubaustas - jis susilaužęs koją.

A.Songailą ir A.Žymančių nemalonumai užgriuvo po to, kai pernai lapkritį paviešinus Valstybės saugumo departamento (VSD) pažymą atsiskleidė šių pareigūnų ryšiai su verslininke Renata Smailyte.

Jos prašomi pasieniečių vadai per sieną be eilės praleisdavo nurodytus automobilius.

Dar vieno tarnybinio patikrinimo medžiaga dėl kontrabandos ir korupcijos pasienyje jau mėnesį guli ant premjero A.Brazausko stalo. Prieš priimdamas galutinį sprendimą premjeras teigė norįs pasikalbėti su A.Songaila.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V.Bulovas stebėjosi A.Songailos užsispyrimu.

"Senais laikais sakydavo - kas galima Jupiteriui, to negalima jaučiui. Šių dienų Lietuvoje tą posakį perfrazuočiau kitaip - kas galima valstybės karjeros tarnautojui, to negalima statutiniam tarnautojui", - teigė V.Bulovas.

Ministro teigimu, pačią pirmą dieną, kai A.Songaila grįš į darbą, generolui bus įteikta VRM generalinio inspektoriaus pažymos kopija. Susipažinti su pažymos turiniu generolui bus duota diena.

"Kitą dieną jau bus sprendimai", - patikino V.Bulovas.

BNSVidaus reikalų ministras nelinkęs peikti pasieniečių vadų, kad nuo profesinių nemalonumų šie ginasi gydytojų pažymomis."Aš šaipausi, kad gyvenimas yra nuolatinis stresas, todėl organizmaspripranta. Bet kartais ima ir sugriūva", - teigė ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų