REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuosaikiųjų konservatorių sąjungos lyderis, parlamentaras Gediminas Vagnorius mano, kad naujų populistinių politinių grupuočių staigų atsiradimą skatina jų siekis nugriebti milijonines Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšas, o ne noras padėti paprastiems žmonėms, iš kurių, anot jo, yra ciniškai tyčiojamasi.

REKLAMA
REKLAMA

Ekspremjero teigimu, oligarchinio kapitalo pagrindu įkurta Darbo partija, kurios lyderis Viktoras Uspaskichas propaguoja minimalios mėnesinės algos tariamą gerovę, nepadidintų, bet, priešingai, sumažintų pensijas. "Tokie "darbiečiai" savo darbuotojams pensijas jau realiai sumažino per pusę, nes jos kaupiamos nuo mokamo vargano minimalaus darbo užmokesčio", - sakė trečiadienį (01.28) spaudos konferencijoje G. Vagnorius.

REKLAMA

Didelės dalies žmonių skurdinimas ekonomikos augimo sąlygomis tampa, anot jo, pagrindiniu populistinio melo politikos šaltiniu, "kai į nevilties kampą įspiesti žmonės elgiasi neracionaliai ir iš aklo pykčio ar įtikėję stebuklais politinę valdžią gali perduoti tikriesiems žmonių skurdintojams bei nusikalstamoms struktūroms".

G. Vagnoriaus teigimu, politinės partijos ir dabartinė valdžia turi padėti vargingiau gyvenantiems žmonėms suprasti, jog, remdami abejotinos reputacijos politines grupes, kurios nė piršto nepajudino paprastų žmonių labui ir dėl savanaudiškų tikslų juos dar labiau skurdina, kasa sau likimo duobę nebepatirti geresnio ir saugesnio gyvenimo.

REKLAMA
REKLAMA

"Politinį ir socialinį šalies saugumą gali užtikrinti tik toks politinis visuomenės švietimas, kuris bus paremtas politinės valdžios nuoseklia ir ilgalaike socialinių pajamų, pirmiausia algų ir pensijų, atstatymo ir realios minimalios gerovės užtikrinimo programa", - sakė ekspremjeras. Anot jo, tai ypač svarbu įstojus į Europos Sąjungą. G. Vagnoriaus nuomone, Lietuvos valdžia privalo užtikrinti, jog kylant kainoms sparčiau augtų algos ir pensijos, nes kitaip žmonės nusivils ir vakarietiška orientacija.

Parlamentaro teigimu, per pastaruosius penkerius metus neleistinai įšaldytos gyventojų pajamos gali ir turi būti sparčiau didinamos, kas, be kita ko, pagyvintų merdinčią vidaus rinką. Jei būtų nuosekliai vykdoma aktyvi socialinės rinkos politika, pagal faktiškai pasiektą ekonomikos lygį vidutinis darbo užmokestis šalyje šiuo metu jau siektų, jo nuomone, apie 1500 Lt, o dėl didesnių algų vidutinė senatvės pensija sudarytų bent 450 Lt per mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ekspremjero teigimu, visiškai realu nepagrįstai įšaldytas socialines, o kartu ir verslo pajamas, augant ekonomikai, atstatyti bent per dvejus metus, pirmiausia nuosekliai skatinant rinkos paklausą ir didinant minimalią mėnesinę algą, kuri metų pabaigoje galėtų siekti 600 Lt.

G. Vagnorius taip pat ragina Vyriausybę ne žodžiais, bet konkrečiais veiksmais, sekant Europos Sąjungos valstybių pavyzdžiu, per finansinius svertus pradėti realiai vykdyti aktyvią naujų darbo vietų kūrimo, įmonių veiklos skatinimo, eksporto plėtros ir vidaus rinkos gynimo programas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų